Last news in Fakti

12 Септември, 2013 12:02 2 021 0

ЧЕЗ: До края на месеца приключва ключов ремонт в София

  • чез-
  • подстанция-
  • средец

В момента се извършва монтажът на новата уредба 110 киловолта

ЧЕЗ: До края на месеца приключва ключов ремонт в София - 1
Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ извършва монтажа на новото оборудване в подстанция „Средец“, съобщиха от компанията. Оттам уверяват, че стриктно се придържат към графика за реконструкция на подстанцията.

"ЧЕЗ Разпределение България" се придържа стриктно към предварително заложения график за изграждането на нова суха кабелна електропроводна линия 110 кV от подстанция „Хиподрума“ до подстанция „Средец“ в София и частична реконструкция на двете подстанции. Строително-монтажните дейности протичат безаварийно и по план.

„Създали сме оптимална организация на работата, за да можем да приключим строително-монтажните дейности в предвидените срокове. Екипите ни са разпределени на смени, всеки от нас е приел задълженията си по обекта не просто като служебен, но и като важен обществен ангажимент. За нас, като компания и като жители на града, е важно да допринесем за това София да се превърне в модерна европейска столица“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Реализацията на обекта започна на 19 август. До момента е извършен демонтаж на електроенергийните съоръжения от полето на съществуваща кабелна линия 110 киловолта „Тотлебен“ между двете подстанции. Демонтирано е старото оборудване в подстанция „Средец“ и в момента се извършва монтажът на новата уредба 110 киловолта. Очаква се реконструкцията на подстанцията да приключи до края на месеца.

Предвид сложността и мащаба на проекта по време на ремонтните дейности са възможни временни смущения на електрозахранването в районите „Красна поляна“, „Триадица“, „Средец“, „Лозенец“, „Витоша“, „Илинден“, „Възраждане“, „Сердика” и „Красно село”.

Проектът, който е на стойност близо 8 млн. лева, е част от дългосрочен план за изграждане на нова схема на електрозахранването в столицата. С реализацията му ще се повишат сигурността и качеството на доставките на енергия за клиентите на ЧЕЗ.

През тази година компанията планира да инвестира над 60 млн. лева в рехабилитация, поддържане и обновяване на електроразпределителната мрежа в София. Оценка на компанията, направена през 2011 г., показа, че за цялостното обновяване на електроенергийната инфраструктура високо напрежение на столицата, така че тя да отговаря на изискванията на един модерен 2-милионен град, ще бъдат необходими инвестиции в обем на 130 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА