Last news in Fakti

23 Септември, 2013 20:06 1 905 2

Зимнината и гроздето стават солени

  • зимнина

Краставиците “добавиха” с 8,6 процента

В сезона на зимнината цените на зеленчуците стават все по-солени. Най-много са поскъпнали доматите и краставиците. В сравнение с лятото сметките за част от продуктите, които затваряме в буркани, са скочили двойно.

Индексът на тържищните цени се повиши през миналата седмица след новото поскъпване на плодовете и зеленчуците.

Краставиците “добавиха” с 8,6 процента — до 1,52 лв. за кг., оранжерийните домати — 22,2 процента, и се търгуват по 1,32 лева за килограм, полските домати струват на борсата 1,03 лв. Цената на зелето “пада“ с 2,1 процента — до 0,47 лева за кг., а картофи поевтиняват с 1,3 на сто и се продават по 0,75 лв.

Цената на зелените чушки също се е повишила до 0,83 лв. Червените чушки поскъпват 2,1 процента — до 0,97 лв. Скачат и дините до 0,32 лв. за кг.. Прасковите също се продават с 18,5 % по-скъпо — до 1,60 лв.

Цената на гроздето също прибавя проценти и то струва до 1,40 лв. за кг. на едро, а цената на лимоните се понижава с 5,4 на сто — до 2,65 лв. за кг. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 1 Отговор
    Ха ха ха , колкото повече поскъпват хората по малко ,ще купуват.Елементарна математика за текезесари с един пръст чело.

    Коментиран от #2

  • 2 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":


    Бай ти! Цената е нормална на борсите, проблемът са прекупвачите, които искат печалба, колкото са купили продукта, с тая разлика, че на "текезесаря" печалбата му е от половината на долу!

    Не схващаш или да?