Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 10:02 1 243 0

Най-добре се прави бизнес извън Европа

  • световна банка-
  • бизнес-
  • класация-
  • doing business

В ТОП 3 на държавите, който са най-подходящи за правене на бизнес, не влиза нито една европейска страна. Печеливш ход за предприемачите ще бъде ако се насочат към Сингапур, Хонконг и Нова Зеландия. Това показва класацията Doing Business, изготвяна ежегодно от Световната банка. Тя отчита всички фактори за правене на бизнес, включително действащото законодателство, предприемаческата активност, икономическите показатели, реформите, които се извършват, нивото на корупция и редица други фактори.

Изненадата в класацията е Грузия, която заема 8-мо място. Македония също се оказва перспективно място за успешен бизнес със своето 25 място. Дори е преди Япония и Швейцария. България се нарежда на 58-ма позиция от общо 189.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА