Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 11:43 829 0

Петър Кънев: Бюджетът за 2014 е спокоен, нормален бюджет

  • петър кънев-
  • бюджет

Синдикатите, за мен изненадващо, не го подкрепиха, защото за мен това е един сравнително социален бюджет, но работодателите го подкрепиха категорично, защото нямаме мърдане в данъците

Бюджет 2014-а година е един спокоен, нормален бюджет. За мен позитивната новина е, че вчера беше приветстван и много добре приет от Националния съвет за тристранно сътрудничество. Синдикатите, за мен изненадващо, не го подкрепиха, защото за мен това е един сравнително социален бюджет, но работодателите го подкрепиха категорично, защото нямаме мърдане в данъците. Доста облекчения за реалния бизнес се правят. Това каза в интервю за "Хоризонт" депутатът Петър Кънев от Коалиция за България, който е и заместник-председател на парламентарната бюджетна комисия. Очакванията на Кънев са по Бюджет 2014 в Народното събрание да има само козметични промени.

Приходната част е толкова реалистична, колкото си я направим ние и ръководствата на двете агенции. Да, тя е напрегната. Миналата година предупреждавахме, че е напрегнат бюджетът и тази година се наложи актуализация на приходната част. Мисля, че няма да се стигне до промени в приходната част на следващата година. Има доста резерви, основно в акцизите, допълва Кънев.

Диана Йорданова от ГЕРБ и член на бюджетната комисия заяви, че не може и да става дума за "спокойствие" в сферата на бюджета:

Аз не виждам какво му е спокойното и нормалното на бюджета. На практика сумата, която се залага за приходи от данъци е на фона на сериозното им неизпълнение спрямо плана за тази година. Към 1-ви септември натрупаните данъчни приходи са 423 милиона над нивото си от предходната година и трябва да се случи някакво чудо, за да се стигне до очаквания от управляващите ръст за цялата година от 1,3 млрд. лв., отбеляза Диана Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА