Last news in Fakti

27 Юли, 2023 22:33 1 379 1

Бизнес удар! Гигантът Sony продаде над 40 милиона от игровите си конзоли PlayStation 5

  • сони-
  • плейстейшън-
  • конзола-
  • playstation 5-
  • sony

Японската корпорация заяви, че очаква да продаде общо 25 милиона единици от PlayStation 5 тази година, което би било рекорд за всичките пет поколения на легендарната конзола

Бизнес удар! Гигантът Sony продаде над 40 милиона от игровите си конзоли PlayStation 5 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Японската технологична група "Сони" (Sony Group) е продала повече от 40 милиона игрови конзоли PlayStation 5, заради облекчаването на проблемите по веригата за доставки. Това съобщи подразделението на "Сони" за видео игри "Сони интъректив" (Sony Interactive), цитирано от Ройтерс, пише БТА.

"Бяха нужни месеци, за да се нормализира веригата за доставки и можем да разполагаме с инвентара, който е необходим, за да отговорим на търсенето", написа в публикация изпълнителният директор на "Сони интъректив" Джим Райън.

"Сега доставките на PlayStation 5 са добре подсигурени и виждаме, че натрупаното търсене най-накрая е задоволено", добави той.

Японската корпорация заяви, че очаква да продаде 25 милиона единици от PlayStation 5 тази година, което би било рекорд за всичките пет поколения на игровата конзола.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    2 0 Отговор
    нищо чудно ,няма кой да предпочете ексбокс или бездарното нинтендо