Last news in Fakti

19 Ноември, 2013 13:00 878 0

ЧЕЗ подменя 90 хиляди километри кабели в столицата

  • чез-
  • смяна-
  • кабели

Ремонтът ще подобри захранването в кварталите Люлин, Модерно предградие, Захарна фабрика, Орион, Филиповци и Обеля

„ЧЕЗ Разпределение България” АД извършва смяна на над 90 хиляди километра кабели от столичните подстанции „Модерно предградие“ и „Орион“. Кабелите са повредени при опит за кражба и възникнал в резултат на това пожар.

Ремонтът започна на 1 юни 2013 г. и ще приключи до края на годината. С цел да се обезопаси работата през този период се налага да се извършват оперативни превключвания на електрозахранването нощем в кварталите “Люлин“, “Модерно предградие“, „Захарна фабрика“, “Орион“, “Филиповци“ и “Обеля“, съобщават от компанията.

„Направили сме необходимата организация, за да приключим ремонтните работи в срок. Стремим се да извършваме превключванията през нощта, за да не нарушаваме комфорта на нашите клиенти през деня. Посегателствата над мрежата и съоръженията намаляват сигурността и качеството на електрозахранването и причиняват неудобства на гражданите.“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

През 2013 г. „ЧЕЗ Разпределение България“ вложи повече от 4 млн. лева за подмяна на над 220 хиляди мeтра повредени при посегателства кабели на територията на град София. През август приключи ремонтът на колектори в "Студентски град", където бяха инвестирани повече от 560 хиляди лева в подмяната на 32 км увредени кабели. Два месеца по-късно в подмяна на 50 км кабели от подстанция "Пионер" в столицата бяха вложени 850 хиляди лева.

За всички планови изключвания потребителите се уведомяват предварително чрез средствата за масово осведомяване. Подробна информация за планираните прекъсвания може да бъде намерена и на корпоративния уебсайт www.cez.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА