Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 11:04 2 058 16

По-скъпо! Цената на петрола скочи след новите американски санкции и заради опасения за доставките

  • нефт-
  • петрол-
  • опек

САЩ обявиха нови санкции срещу собствениците на танкери, които превозват руски петрол над наложения от Г-7 таван от 60 долара за барел, в опит да затворят тази вратичка и да ограничат приходите на Кремъл

По-скъпо! Цената на петрола скочи след новите американски санкции и заради опасения за доставките - 1
Снимка: Shutterstock

Цената на петрола скочи с над 3 долара в следобедната търговия днес заради новите американски санкции срещу руския петролен износ и опасения за сигурността и количеството на доставките, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент добавиха 3,21 долара или 3,7 на сто до 89,21 долара за барел, а американският лек суров петрол поскъпна с 3,11 долара или 3,11 на сто до 86,02 долара. Брентът е напът да регистрира най-сериозното седмично поскъпване от април от около 5,4 на сто. Седмичният ръст на американския лек е около 3,8 на сто.

Вчера САЩ обявиха нови санкции срещу собствениците на танкери, които превозват руски петрол над наложения от Г-7 таван от 60 долара за барел, в опит да затворят тази вратичка и да ограничат приходите на Кремъл, които са активно ползвани за войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    3 30 Отговор
    РФ що не вземе да продава , да прави нещо друго?Швейцария ,Италия ,Япония.... нямат никакви изкопаеми

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Сатана Z

    36 3 Отговор
    Следващата стъпка на САЩ е да затворят отново Суетцкия канал и да спрат корабоплаването и доставките за ЕС в началото на зимата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОРСКИ

    36 3 Отговор
    Много хитри са са тези американци по 60 долара а после продават за 80- 90 долара от ингилизи какво да очакваш!!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Ехаа

    33 2 Отговор
    Колко са яки и демократични Съединените Наркомански Щати
  • 6 Цената уралс

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГОРСКИ":

    Е около 100 долара за варел на маркета
    Тавана е за Ганя и другите майстори на мъдростта.
  • 7 Баце ЕООД

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    От ден на ден... Все по ограничена мисъл вадиш. Ти нещо знаеш ли освен думи?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 КОТарАК

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "Баце ЕООД":

    защо реагираш така остро? питам просто. знаеш ли отговора?
  • 11 ха ха

    9 1 Отговор
    дъра бъра , санкциите целят лично облагодеталстване на 4-5 човека от най висшите клептократи , които пък дават оръжия на украйна , кръгова икономика ли му викаха
  • 12 УСА боклук

    4 1 Отговор
    Ю Ес Ей, Ю Ес Еййййй.
  • 13 ало специалиста от факти

    2 2 Отговор
    Стойков ,3 долара на барел !!!това са 5,40 лева горе долу = на нема и два литра бензин 95 /голямо поскъпване за лаиците/ знаеш ли че дистибуторите в мрежата у нас копуват горивата на тон а продават в литри където 176 литра в тона са им безплатен бонус /или чиста печалба/ преди да са си сложили надценката която у нас всеки си я прави както си иска сабалем и по обяд се информират по телефоните да сравняват и я правят еднаква горе долу ,знаеш ли че относителното тегло на горивата при различна температура е различна добре че измислиха термо цистерните иначе драмата за копувача на дребно беше пълна не че сега не е .с такива новини наливаш само бензин в огъня и предпоставки за нови цени ! та то барела скочил с 3 долара!!! Случайно да знаеш знаеш колко литра е барела не преработен петрол? Убеден съм че си пълен лаик в областа, ама и ти зареждаш горива някакви ! страшнно стана такива като тебе лаячи по медиите те са вредни за икономиката ни и помагате за лесно забогатяване от петролните продукти сигурно вземаш комисионни за писаниците си!
  • 14 Българин

    4 2 Отговор
    Вашингтонските наркомани са пълни идиоти за какви се мислят тези помяри кои ги зачита тези идиоти
  • 15 Дурхан

    5 1 Отговор
    Не мога да разбера с какво право САЩ налага тия санкции ...светът се би срещу Хитлер , Наполеон ,Сталин,СССР , Чингиз хан за да създаде САЩ и да се налага на всички ли?!
  • 16 Дурхан

    5 1 Отговор
    За да могат няколко еврейски компании да печелят от петрол целия свят ще им робува .е защо !? Нали има пазарна икономика ..