Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 17:37 3 425 10

Иновативна система за самообслужване с бира вече е в България

  • пивоварна-
  • крафт бира

Възпитаници на Weihenstephan - Германия, първият университет в света за производство на бира, помогнаха за най-новата крафт пивоварна у нас

В края на месец октомври Даниел Грим и Георг Полстер - пивовари с над 20-годишен стаж в пивоварството, гостуваха в България, за да отбележат началото на нова крафт бирена продукция с швейцарско и немско участие, но с български дух. Младият, едва 27-годишен предприемач Итай Дяков посрещна приятели и гости в края на миналата седмица, за да открие официално първите две марки на най-новата крафт бира, произведена с участието на двамата експерти, но с български привкус и със сериозно българско участие.

Даниел Грим е завършил пивоварство във Weihenstephan. Понастоящем е преподавател в Швейцария в един от университетите за приложни науки там, където обучава своите студенти на тънкостите на пивоварството и също така е сертифицииран одитор по безопасността на храните.

Георг Полстер също е възпитаник на Weihenstephan. Той е майстор пивовар със семейни традиции в този бранш и 6-то поколение пивовар от Германия.

Пивоварната предлага към този момент два нови и непознати вкуса. Рецептите са разработка на тримата специалисти, а именно Итай Дяков, Даниел Грим и Георг Полстер.

Макар и само на 27 години, Итай Дяков има сериозни знания по пивоварство, които придобива именно от Даниел Грим в Швейцария, при когото се обучава на пивоварския занаят.

Иновативна система за самообслужване с бира вече е в България

Двамата гост специалисти по пивоварство подариха на младия предприемач плакет “Coat of Arms”, визуализиращ всички най-известни инструменти и необходими елементи за приготвяне на бира. Този плакет е символ на приемственост в общността на пивоварите още от средновековни времена. Всеки новоприет и признат пивовар и неговата пивоварна се удостояват с такъв символ, доказващ неговата принадлежност в света на пивоварите от висок клас.

На официалното откриване на новата пивоварна в София през миналата седмица, където се лееше бира на корем, гостуваха познати имена сред пивоварите в България, като Боян Качармазов, Пламен Славов, Стоян Здравков, както и Маринос Александру - гръцки предприемач и собственик на пивоварна в Гърция и Англия, наследникът на царя на сръбската скара Майстор Миро – синът му Димитрий Стефанович и много други. А за доброто настроение на гостите се погрижи Радослав Михов, популярен със своите песни, възхваляващи пивото.

Младият предприемач предвижда да осъществява бирата и по един иновативен начин - чрез самостоятелно разработени (софтуерно и хардуерно) киоски за самообслужване и наливане на бира, които ще бъдат позиционирани в ексклузивни зони (включително и паркове), нещо, което до момента не е познато у нас. Самата технологична иновация с висококачествения бирен елексир, ще даде възможност за изграждането на една нова пазарна ниша непозната в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въййй...

    10 2 Отговор
    За ракия нема ли ?

    Коментиран от #3

  • 2 любител

    10 3 Отговор
    само не разбрах тоя по тъмничкия кога за тези 2-3 г. откакто е завършил ако е учил как стана успешен бизнесмен пък и майстор на бира при положение че като на шваба това е семейна традиция и занаята се учи с години

    Коментиран от #5

  • 3 А така,

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Въййй...":

    Крайно време беше. Във всеки парк да има, дори по няколко. Най-добре до всяко кошче за боклук да има децата като ожаднеят от игра да си сипят по чашка. Дори да ги направят като чешмички, с чучур....И цигари също. Може и по-силни "релаксанти" да има, нека децата имат право на свободен избор, еврогейска демокрация ли сме или не сме все пак.
  • 4 Иванчко+Марийка

    8 1 Отговор
    Жълтопаветните циркаджии обичат крафт неща. А е какво значи крафт ?
  • 5 Питай Делян Пеевски

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "любител":

    Той стана милиардер за 3 дни.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аре бе...

    8 1 Отговор
    Крафт , мрафт - искат да ви продадат една гадна бира , на цената на уиски !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.