Last news in Fakti

12 Декември, 2013 11:09 5 760 0

Уролозите от "Пирогов" искат връщането на проф. Славчо Кънчев

  • уролози-
  • пирогов

Ако той не бъде възстановен на работа, то болницата от 10 януари е заплашена да остане без уролози

Уролозите от "Пирогов" искат връщането на проф. Славчо Кънчев - 1
Снимка: БГНЕС

Уролозите от "Пирогов" няма да оттеглят молбите си за напускане. Те настояват отстраненият началник на Клиниката проф. Славчо Кънчев да бъде възстановен на поста.

В понеделник всички уролози в болницата подадоха предизвестия за напускане заради конфликт с д-р Цветан Борисов заради психически и физически тормоз.

Ден по-късно ръководството на "Пирогов" временно отстрани от работа началника на Клиниката по урология проф. д-р Славчо Кънчев и д-р Борисов до изясняване на случая.

Вече бившият началник на Клиниката по урология проф. Славчо Кънчев заяви пред bTV, че е научил за освобождаването си от поста от интернет.

„Никой не се свърза с мен. Явно аз съм излишен”, лаконичен бе проф. Кънчев. Урологът започнал кариерата си в "Пирогов" преди 30 г. За това време няма нито едно провинение или наказание.

"Обидно е след 30 години работа в "Пирогов" да бъда отстранен по този начин", смята професор Кънчев.

Ако той не бъде възстановен на работа, то болницата от 10 януари е заплашена да остане без уролози.

Писмената заповед за временното му отстраняване от поста, подписана от изпълнителния директор на "Пирогов" - доц. Стоян Миланов, пък е по член 199 от Кодекса на труда - "за употреба на алкохол на работно място".

"Как смятате, че ще си позволя да преглеждам, оперирам и администрирам в пияно състояние?", не крие обидата си проф. Кънчев.

От "Пирогов" обясниха, че изпълнителният директор доц. Стоян Миланов не може да отговаря на журналистически въпроси, защото е на среща в Министерството на здравеопазването.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА