Last news in Fakti

23 Януари, 2024 20:37 1 538 0

Филипините променят Конституцията, за да спасят икономиката

  • филипини-
  • икономика-
  • инвестиции-
  • конституция-
  • промени

Целта на промените е да се улесни привличането на чуждестранните инвестиции

Филипините променят Конституцията, за да спасят икономиката - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши се застъпи за промяна на конституцията на страната, за да подкрепи икономиката чрез привличане на чуждестранни инвеститори. "Конституцията от 1987 г. не е написана за глобализиран свят. Трябва да се адаптираме, за да увеличим икономическата активност във Филипините и да привлечем повече чуждестранни инвеститори", каза той в интервю за GMA News.

Някои клаузи от конституцията на Филипините предвиждат ограничения върху чуждестранното участие в конкретна компания. Тези разпоредби бяха критикувани от международни компании, които ги смятат за протекционистки. В същото време Маркос младши отбеляза, че не е привърженик на идеята да се позволи на чужденци да притежават земя, което според него „може да доведе до смущения“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА