Last news in Fakti

12 Март, 2024 09:41 1 672 6

Отменени полети от и до София заради стачка на стюардеси

  • германия-
  • българия-
  • полети-
  • стачка-
  • lufthansa

Близо 19 000 стюардеси на Lufthansa ще стачкуват на 12-13 март

Отменени полети от и до София заради стачка на стюардеси - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Общо 10 полета от и до Мюнхен и Франкфурт до София няма да бъдат реализирани поради стачка на германския национален превозвач. Днес са отменени полетите от и за Франкфурт, а утре – 13 март, от и до Мюнхен.

Германският профсъюз UFO призова около 19 000 стюардеси на най-голямата германска авиокомпания Lufthansa и нейното дъщерно дружество Lufthansa Cityline да излязат на стачка, която ще се проведе на 12-13 март. Това се посочва в съобщението на синдикалната организация.

Стюардесите ще стачкуват на 12 март от 04:00 ч. до 23:00 ч. на 13 март на всички полети на Lufthansa, излитащи от летище Франкфурт на Майн, и на 13 март по време на същия период за полети, заминаващи от Мюнхен.

Както се посочва в изявлението на UFO, на 7 март авиационният концерн обяви нетна печалба от почти 1,7 млрд. EUR, което е един от най-добрите резултати в историята на компанията. „Летателният персонал също трябва да участва в този успех; отстъпките, които им бяха направени по време на кризата с коронавируса, трябва да бъдат достатъчно компенсирани“, смята синдикатът.

За 18 000 стюардеси на Lufthansa и почти 1000 служители на Lufthansa Cityline организацията изисква 15% увеличение на заплатите, ако договорът продължава над 18 месеца.

На 7 и 8 март в Германия се проведе стачка на служителите на наземното обслужване на Lufthansa. Общо около 2000 полета бяха отменени, което наруши плановете на около 100 000 пътници.

От началото на годината стачките на служителите на Lufthansa, според самия концерн, вече са стрували на авиопревозвача приблизително 100 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    3 4 Отговор
    А ние отговаряме на стюардесите от Луфтвафето "No beauties, no money"! 😉
  • 2 Хохо Бохо

    6 4 Отговор
    Санкциите работят! Дайте на зеленото за бело да има
  • 3 честен ционист

    0 3 Отговор
    Чартърите от Виена и Брюксел са 24/7. Скоро почват и от Рим.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.