24 Януари, 2014 10:47 1 061 0

Избраха Ралица Агайн и Владимир Савов за членове на КФН

  • ралица агайн-
  • владимир савов-
  • кфн

Промените се налагат, поради изменение на европейски норми и поради увеличаване на защита на потребителите

Депутатите избраха Ралица Агайн и Владимир Савов за членове на Комисията за финансов надзор (КФН). Двамата ще заемат местата на Антония Гинева и Борислав Богоев, чийто мандат изтече през юни 2013 г. Предложенията са на председателя на КФН Стоян Мавродиев, а мандатът им ще е 6 години. В гласуването взеха участие 144 народни представители, от които 128 бяха „за”, 9 – „против” и  7 въздържали се.

Ралица Агайн ще е заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“. Тя изпълняваше същата длъжност в периода 2005-2010 г. Ралица Агайн бе народен представител в 39-тото Народно събрание от партия НДСВ.

Пред депутатите Ралица Агайн, заяви, че предстоят законодателни промени.

„През 2005 г. приехме фундаментални промени в законодателството по отношение на застрахователния надзор. Това, което предстои, е още веднъж огромна промяна в законодателството, което изисква огромни усилия за изготвяне на най-добра уредба. Промените се налагат, поради изменение на европейски норми и поради увеличаване на защита на потребителите. Предизвикателство е да създадем такава нормативна основа, че да стимулираме инвеститорите и да защитим потребителите”, заяви Агайн.

Владимир Савов бе избран за член на КФН в качеството му на подпомагащ политиката по оценка на риска на финансовите компании, защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

„Практик съм в сферата на финансовите пазари от много време. Ще е предизвикателство да приложа опита си в повишаване на прозрачността на правата на потребителите и инвеститорите. Много е постигнато, има още какво да се прави. Предизвикателствата са пред нас, трябва да ги приемем смело и с дръзновение”, заяви Савов.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА