Last news in Fakti

28 Май, 2024 11:47 1 313 3

Казахстан реализира нефтохимически проекти за 14,3 милиарда долара

  • казахстан-
  • инвестиции-
  • нефтохимически-
  • проекти

Със 75% ще нарасне производството на нефтохимически продукти до края на текущата година

Казахстан реализира нефтохимически проекти за 14,3 милиарда долара - 1
Снимка: Shutterstock

Производството на нефтохимически продукти в Казахстан се планира да нарасне със 75% до края на 2024 г., а през следващите пет години в републиката ще бъдат реализирани няколко големи нефтохимически проекта на стойност 14,3 млрд. USD.

„Преди 2029 г. в Казахстан се планира да се реализират пет големи проекта на стойност около 14,3 милиарда долара“, цитира министъра пресслужбата на ведомството. Саткалиев отбеляза, че по-нататъшното развитие на нефтохимическата индустрия в републиката „е в основата на икономическия растеж на страната", каза министърът на енергетиката на Казахстан Алмасадам Саткалиев.

Според ръководителя на Министерството на енергетиката, въз основа на резултатите от четири месеца на 2024 г. обемът на производството на нефтохимически продукти в страната се е увеличил два пъти в сравнение с 2023 г., министерството предприема мерки, които ще осигурят увеличение на производството на нефтохимически продукти в Казахстан със 75% до същия период на 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бизнес, не както ЕС!

    2 0 Отговор
    Казахстан, ехото отговорило Русия!!!
  • 2 Леща

    4 1 Отговор
    Купувайте си червена белена леща или друга с произход Казахстан най-добрата е

    много по-добро от всички западни най-вече тази от Канада
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    КазМунайГаз не участваше ли в консорциум за разработването на Кара4аганакското газово хранилище? Лук0йл нямаха ли акции в него?