20 Август, 2024 09:43 1 706 3

Apple ще произвежда най-скъпите си модели в Индия

  • iphone-
  • iphone pro-
  • индия-
  • сащ-
  • производство

Става дума за iPhone - Pro и Pro Max

Apple ще произвежда най-скъпите си модели в Индия  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Apple ще произвежда най-скъпите модели iPhone - Pro и Pro Max, в Индия за първи път през 2024 г., съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на неназовани източници.

Според тях, ключовият партньор на компанията - тайванската Foxconn Technology Group, ще започне да сглобява смартфони в Индия „в рамките до няколко седмици“ след като Apple ги представи тази есен. Foxconn вече започна да обучава няколко хиляди служители в завода си в южния индийски щат Тамил Наду, за да произвежда първите модели iPhone 16 Pro и Pro Max. Други партньори на компанията могат да се присъединят към сглобяването на смартфони на Apple в тази страна в бъдеще - местното подразделение на тайванската Pegatron и индийската Tata Group.

Както отбелязва агенцията, началото на сглобяването на iPhone в Индия ще бъде сериозна стъпка в контекста на промоцията на Apple в тази страна, която започна през 2021 г. благодарение на политиката на индийския премиер Нарендра Моди, насочена към развитие високотехнологично производство. Днес американският технологичен гигант все още произвежда повечето от своите смартфони в Китай, но се стреми да диверсифицира производството на фона на напрежението между Пекин и Вашингтон.

Аг. Bloomberg припомня, че през изминалата фискална година (приключила през март) Apple е произвела смартфони iPhone в Индия за общо 14 млрд. USD, което е около 14% от общото производство. Очаква се през 2024 г. iPhone 16, сглобен в тази страна, да бъде пуснат в продажба по целия свят едновременно с останалите нови смартфони на компанията.

Индия се превръща във все по-важна производствена база за Apple, която развива производство в тази страна от няколко години. От 2017 г. там се сглобява първото поколение iPhone SE; през 2020 г., в сътрудничество с Wistron, в Нарсапур, близо до Бангалор, започва сглобяването на второто поколение iPhone SE 2020. Според прогнозите до 2025 г. Apple може да започне да се сглобява една четвърт от общото производство на iPhone в Индия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    3 0 Отговор
    Епъл за да спестят 5 долара на телефон са готови да си преместят производството и на луната. Не че няма да таксуват клиетите тази година с 50 отгоре защото е мега мах про ултра гига модел с нов кафяв цвят ....... а качеството дали ще е същото не се знае.......
  • 2 Aлфа Bълкът

    0 1 Отговор
    Откога го говоря това, бай бай Чайна.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.