1 Април, 2014 18:46 869 0

Ивелина Василева: Има риск да загубим пари по "Околна среда"

  • ек-
  • ивелина василева-
  • герб-
  • средства-
  • оп "околна среда"

Може да се стигне и до дефицит в държавната хазна, смята депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева

Ивелина Василева: Има риск да загубим пари по "Околна среда" - 1
Ивелина Василева от ГЕРБ

Облаците над новата оперативна програма „Околна среда“ се сгъстяват и има рискове да бъдат спрени средства. Това прогнозира днес депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева в предаването „На ръба“ по Канал 3 с водещ Цветан Фиков. Нейните наблюдения са, че до момента за подготовката по програмата страната изостава с 4 месеца.

Ако все пак се стигне до най-тежкия сценарий - блокиране на средства от страна на Европейската комисия, за да бъдат впоследствие възстановени, ще отнеме близо 9 месеца. През този период държавата е задължена да се разплаща към изпълнителите със средства от бюджета. При това положение може да се стигне и до дефицит в държавната хазна, обясни Василева.

Правителството трябва да предприеме радикални мерки, за да убеди Брюксел, че са взети всички необходими мерки, и че няма да загубим полагащите се след 2014 година 3,5 млрд. лева. До края на годината по ОП „Околна среда“ трябва да бъдат разплатени 500 млн. лева, а ЕК трябва да ни възстанови 2 млрд., отчете още в студиото депутатът.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА