26 Октомври, 2024 12:26 747 8

Западните банки буквално са окупирали Босна и Херцеговина

  • босна и херцеговина-
  • милорад додик-
  • банки-
  • чуждестранни

Осем от девет банки за чуждестранни

Западните банки буквално са окупирали Босна и Херцеговина  - 1
Снимка: Shutterstock

Осем от деветте банки в Босна и Херцеговина са западни, което напомня за окупацията. Това каза президентът на Република Сръбска (област Босна и Херцеговина) Милорад Додик.

„Самият факт, че осем от девет банки, които имаме в държавата, са чужди, е показателен. Западът създаде система от кореспондентски банки с нас, така че всички пари, които влизат или излизат от Босна и Херцеговина в даден момент, минават през западни банки, като Deutsche Bank или някои други. Това е вид окупация“, каза той.

Президентът на Република Сръбска отбеляза, че това създава голям проблем за функционирането на държавата. „Ако възникне някакъв въпрос или спор, тогава питаме кого да попитаме, от кого да се оплачем.“ Додик подчерта, че държавата ще търси алтернативи, но в момента това е „едва ли осъществимо“.

„Разбира се, Русия е голяма страна, която може да си позволи да осигури собствена финансова и платежна система, като системата Мир, за да бъде самодостатъчна. Ние сме заобиколени от НАТО и заобиколени от народи, с които исторически сме имали много проблеми, така че в момента е трудно да се реализира подобна идея“, добави Додик.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 09и8у7ъ6т5

    15 2 Отговор
    А сега се запитайте колко от банките у ваштъ дупкъ са ваши... Май НИКОЛКО, а?

    Коментиран от #3

  • 2 Ротшилд ментора на Сорос и шеф на демокр

    6 4 Отговор
    И всичките са наши
  • 3 Сократ

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "09и8у7ъ6т5":

    Браво. Точно същото исках да питам. В нашата дупка всички банки са чужди. Плащат на служителите си трохи, а всички заминава зад граница. То само банките да бяха...
  • 4 Бендида

    8 0 Отговор
    Нищо ново на Балканите. Специално тази на снимката не е точно западна - турска банка е, дори помислих, че е софийската - на бул. Т. Александров.
  • 5 Гунчо

    4 0 Отговор
    "...и заобиколени от народи, с които исторически сме имали много проблеми..." - всички наоколо са виновни!
  • 6 ПОРОБЕН

    2 0 Отговор
    Че нали затова станаха европейци.
  • 7 Kaлпазанин

    2 1 Отговор
    Не се притеснявайте ,щом сте заобиколени от натью щото ние сме в натью и много си сме добре ,от 10милиарда долара оставени в банките от него ги разкрадоха за има няма година ,ликвидираха индустрия ни земеделието ни и всичко което имахме ,и си бе нашо на народа ,имахме си и безплатно здравеопазване образование армия имахме да го пиша пак и при нас имаме два основни етноса и мнооооого от оня по маааааалите разновидности дето и те не знаят колко са ,обратните се навъдиха и чак прайд си имаме всяка ,година ,даже обмисляме да е два пъти в годината ,и най важното имаме си вече и над 40миарда борчове ,ама най важното е че ни е весело ,и вече не сме хора
  • 8 ----

    0 0 Отговор
    От децата на дявола няма измъкване но гоите тези неща не ги вълнуват.