Last news in Fakti

16 Април, 2014 11:32 957 0

Бинев апелира за по-строги правила относно пенсионните права на гражданите

  • бинев-
  • апелира-
  • строги-
  • правила-
  • пенсионните-
  • права-
  • гражданите

Има данни, че чуждите институции не правят коректни изчисления на размера на техните пенсии, с което сериозно ощетяват българските граждани

Слави Бинев апелира за нови и по-строги правила относно пенсионните права на граждани, работили в страна-членка, различна от страната, в която живеят по време на пенсионирането си. Представителят на НФСБ в ЕП взе участие в дебата „Повишаване на мобилността на работниците чрез подобряване на придобиването и запазването на допълнителни пенсионни права” в Страсбург.

Евродепутатът запозна колегите си в ЕП с многобройните сигнали от български граждани, работили в чужбина легално, на които в последствие изплащането на пенсиите се бави с месеци. „Тези граждани разчитат на тези пенсии, за да покриват ежедневните си минимални нужди. Те са жизненоважни за пенсионерите, които така или иначе нямат други доходи ‘ - заяви Бинев, като обясни, че става дума най-вече за нарушения от страна на Република Гърция и Кипър.

Като друг проблем на българските граждани евродепутатът акцентира върху правилното изчисляване на осигурителния стаж. Има данни, че чуждите институции не правят коректни изчисления на размера на техните пенсии, с което сериозно ощетяват българските граждани. От трибуната в парламентарна зала Бинев призовава за промяна на сегашната неправилна ситуация.

Припомняме, че до НФСБ пристигнаха десетки сигнали от граждани, работили легално в съседна Гърция, които не получават полагащите им се по закон пенсии. Представителят на НФСБ в ЕП Слави Бинев предприе поредица от акции в защита интересите на тези граждани, като алармира за проблема ЕП, Съвета на ЕС и всички свои гръцки колеги по случая.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА