Last news in Fakti

17 Юни, 2014 17:55 1 191 0

БНБ: Банковата система е стабилна

  • бнб-
  • банкова система-
  • ктб

Това включва и КТБ, категорични са от институцията

Банковата система, включително и Корпоративна търговска банка (КТБ), е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално.

Това се казва в официално съобщение на Българската народна банка (БНБ) по повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка.

Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система, се казва в съобщението.

Както е известно, централната банка се ръководи единствено от обществения интерес и винаги е стояла над всякакви злободневни партийни или икономически противоборства, подчертават от БНБ.

Според БНБ  запазването на стабилността на банковата система и безпроблемното й функциониране е в интерес на страната и на всеки български гражданин и призовава всички обществено-политически и медийни фактори към отговорно публично говорене и въздържане от непремерени внушения.

Пред Нова телевизия днес Иво Прокопиев, чиито медии са сред големите критици на КТБ, защити банката като институция от атаките срещу нея в някои медии. Според него подобни статии срещу банка са недопустими.

Пред bTV изпълнителният директор на КТБ Илиян Зафиров обяви, че тя е с най-ниското ниво на необслужвани кредити - под 2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА