Last news in Fakti

18 Август, 2014 12:32 952 1

Сидеров сезира Цацаров за Близнашки

  • сидеров-
  • сезира-
  • цацаров

Сидеров: Много пъти са отписвали Атака, които ще участват активно в политическия живот, и са грешали

Сидеров сезира Цацаров за Близнашки - 1
Снимка: БТА

Във връзка с встъпването в длъжност  на новото служебно правителство в публичното пространство бе изнесена информация, че по отношение на новоназначения служебен министър председател г-н Георги Близнашки е налице конфликт на интереси по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, се казва в сигнала до главния прокурор.

Видно от публикуваната в интернет Декларация по чл.12, ал.1 във връзка с чл.5 от закона, с вх.№02-17-19 от 12.08.2014 г,  същият е в нарушение на разпоредбата на чл.5 ЗПУКИ, тъй като към момента на назначаването му е декларирал, че е член на орган за  управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация, изрична е посочено едно сдружение и едно дружество и не е предприел необходимите действия за отстраняване на несъвместимостта.

Видно е също така, че декларацията първоначално е била подписана от г-н Георги Близнашки, но в последствие подписът му е заличен,  което поражда съмнение, че е процедирано  по този начин  с цел срещу него да не може да бъде образувано наказателно производство по чл.308 от НК.

С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали има извършено от г-н Георги Близнашки  престъпление по чл.308 от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност, заявява Сидеров в сигнала си до Цацаров.

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров внесе за регистрация в ЦИК над 9 999 подписа за участие на партията в предстоящите предсрочни избори. Сидеров коментира, че е избрал днешния ден Успение на Свети Иван Рилски като символен и призова всеки българин да се моли за целостта на страната ни. Сидеров заяви, че България има нужда от смяна на посоката и скъсване с колониалната политика:

Много пъти са отписвали Атака от списъка на политическите сили, които ще участват активно и ще бъдат фактори в политиката и винаги са грешали. Ние ще участваме, защото е важно да се чува гласът на Атака, различният глас. Това е гласът на много българи, които обаче нямат тази трибуна или представителство в парламента и затова е важно да го има гласът на Атака и аз съм убеден, че ще го има.

Атака е третата регистрирала се партия. Патриотите увериха, че всички съпътстващи документи са изрядни и атакистите са готови за битката за България през октомври.

По думите на националист №1 има нужда от изправяне на посоката, в която водят родината ни. „Досегашните управления водеха България в погрешна посока, колониална посока, подчинена, васална, мизерстваща”, категоричен бе патриотът.
На изборите Атака ще се бори за излизане на България от колониалното робство, за самостоятелна политика и преустановяване на враждебното отношение срещу Русия, към което ни тласка САЩ. „Това е много принципна позиция на АТАКА. Повечето партии, които участват в политиката в момента са за колониалното робство, за пълно подчинение на Щатите и Брюксел, и водят враждебна политика срещу Русия, политика на санкции, която е вредна за българския национален интерес. Атака казва, че това трябва да се прекрати, че тук трябва да се работи за по-високи  доходи, за работеща индустрия, за по-гъвкава политика спрямо останалата част от света извън Европа и това ще донесе много повече успех на България, отколкото досегашната васална, подчинена и колониална политика”, отсече Сидеров.

Основателят на Атака допълни, че в листите няма да има изненади и те ще бъдат съставени от доказали се атакисти и патриоти.  „За мен е важно да имам отбор от хора, които са готови на битка, отколкото от хора, които носят някакви титли или пък са измислени авторитети. Атака винаги е била образец за отборна, принципна игра”, отсече Сидеров.
„Много пъти са отписвали Атака от списъка на политическите сили, които ще участват активно и ще бъдат фактори в политиката и винаги са грешали. Това ще се повтори пак и ние ще присъстваме в следващия парламент. Атака е различният глас. Това е гласът на много българи, които нямат трибуна или пък представителство в парламента и е много важно да го има гласа на Атака и съм убеден, че ще го има”, категоричен бе Сидеров.

Идеологът на Атака припомни, че е единственият политически лидер, който извън кампанията обикаля вече втори месец и се среща с хората в България и то с хора от по-малки селища, там, където буквално не е стъпвал политик.
Сидеров е убеден, че съюзът ГЕРБ-ДПС е очевиден от доста време и това се видя, когато останаха сами в НС и си гласуваха закони. „Договорката е очевидна, включително с изявлението на Борисов за мюсюлмани  в управлението, с пиенето на кафе в Кърджали. ГЕРБ се кани да управлява с подкрепата на ДПС и подпирачките ВМРО, НФСБ и Реформаторски блок, ако, разбира се, народът допусне това”, отсече атакистът. Той подчерта, че ако избирателите допуснат това ги чака повишаване на цените на тока, повишаване на пенсионна възраст, замразяване на доходите, неща, които Борисов вече обеща.
„Ако аз съм министър-председател ще отваря на 3-и и 4-и блок на АЕЦ „Козлодуй”, ще прекратя санкциите срещу Русия, ще увелича доходите и минималната пенсия, ще възстановя индустрията и развиването й, ще прекратя златните концесии, ще изгоня ЕРП-тата”, припомни принципната си последователност Сидеров. Той допълни, че ГЕРБ, ДПС и БСП бяха тройната коалиция, която реално управляваше, макар да се правеха на опоненти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    kak ima ochi da se poiaviava vaobshte
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове