Last news in Fakti

11 Септември, 2014 08:02 16 631 8

Куц вълк мъсти на ловци, яде им кучетата

  • печата

Преглед на печата

Куц вълк мъсти на ловци, яде им кучетата, диви се "Труд"
Окуцял вълк обяви война на ловната дружинка в Чипровци и започна изтребване на кучетата им. От пролетта до сега горският хищник е разкъсал 9 гончета и 3 овчарски кучета.
Всички опити на авджиите да ликвидират звяра се провалят. Вълкът издебвал ловците при излетите им, промъквал се в шубраците и задигал някое гонче.
Така без верните си помощници са останали чипровските авджии Петко Маринов и Йордан Иванов, а на Иван Борисов звярът разкъсал две кучета.
Ловец от близкото село Железна пък намерил само половината от гончето си. Кучешкото изглежда се усладило на вълка и той изял и опашатите пазачи на двама кравари и един козар.

Кабинетът отчете рутинна дейност като главозамайващ успех, саркастичен е "Сега"
Изпълняването на напълно рутинни дейности, като организация на избори, осигуряване на нормалното започване на учебната година, изплащане на пенсии и помощи в срок, се оказа достатъчно, за да може правителството на Георги Близнашки да отчете успешен полумандат. Въпреки че засега ще се запомни основно с множеството смени на кадри в различни институции и създаването на структури със спорна ефективност, кабинетът побърза гордо да обяви, че е изпълнил половината от програмата си. "30 от общо 66 приоритета и задачи на служебното правителство са изпълнени, а 35 са в процес на изпълнение месец след встъпването в длъжност на кабинета", заяви вчера премиерът Близнашки.
Оказа се обаче, че по-голяма част от изпълнените приоритети и задачи са просто задълженията, които всяко правителство трябва да изпълнява. Такъв е случаят с организацията на изборите, което е основната задача на служебното правителство. Сред другите успехи са - осигуряване на нормалното започване на учебната година, на прозрачност в действията на ръководството на МВР и структурите му и редовно информиране на гражданите за състоянието на държавата, както и анализ на риска от загуба на средства от Европейския съюз за 2014 г.
 

Англичани въртят нелегална ракова болница край Смолян, пише "24 часа"
Смолянската полиция започна проверка по сигнал, че в местен хотел функционира медицински център, в който се лекуват тежко болни чужденци. Сигналът е подаден от директора на Регионалната здравна инспекция. Имало данни за прилагане на неконвенционални начини за лечение на пациенти, без правоспособност и регистрация.
Медицинският център работел в хотел "Пърл Лодж", собственост на англичани, и приемал тежко болни чужденци без регистрация за такава дейност.
На лечение с препарата MMS, който представлява хлорен диоксид и е със спорни лечебни качества, са минали десетки страдащи от рак, парези и различни кожни заболявания. В нарочен сайт се рекламирал като известен медицински център в България, в който се лекуват "рак и ревматоиден артрит".
Историята започна да се разплита след смъртта на двама англичани в рамките на една седмица през юни в хотела край Смолян.

Трима джазмени спасявали бедстващи в потопа край Бургас, съобщава "Стандарт"
Освен тримата известни вече спасители, още трима джазмени са участвали в спасителната операция по време на потопа, който заля пътя Бургас-Созопол. Оказа се, че мистериозните чужденци, за които хората разказваха, са германецът Юри Ибо Кая Шеве и Райлеймон Обри Жосиемар Томас Жанга от Кюрасао.
Първият е барабанист, а вторият китарист на джаз-групата "Open Source Trio". Третият член на групата е българинът Момчил Атанасов от Самоков. Музикантите са били на концерт в Созопол и тръгнали да се прибират към Самоков, където смятали да нощуват. Потопът обаче ги застигнал по средата на пътя между Созопол и Бургас. Когато видели трагедията с давещите се в дерето хора, джазмените излезли и започнали да помагат.

Най-често изоставят деца в болници, съобщава "Новинар"
Най-често срещаното място, на което родители изоставят децата си, не е пред вратата на някой лъскав дом, както по филмите, или на полето, както направи една млада майка съвсем скоро в харманлийското село Шишманово, а в болниците. Подтикнати от някакъв майчински инстинкт, все пак жените водели децата си в болница, където ги оставяли и, без да покажат документите си, изчезвали и не се връщали. Така на практика те стават неоткриваеми, а децата се настаняват в домове. Другият често срещан сценарий е на родилка, която си тръгва от родилния дом сама, „забравила” за отрочето си.
„Много по-лесно е институция да вземе детето и респективно решението, отколкото сами да си признаем, че не се справяме. Така има кого да обвиняваме" - така обяснява поведението на майките психологът Надежда Милева. - В моята практика имам случай на жена, която нарочно, видимо за камерите в един магазин, започна да краде, за да я арестуват и да й вземат детето. Така тя го остави, но сякаш не взе сама решението”, спомня си Милева.
От началото на тази година 1245 деца са напуснали домовете и родителите си и макар и не по свое желание, са ги заменили със специализирани детски заведения. Това казаха за „Новинар” от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Въпреки че тези деца нямат майка и баща, които да се грижат за тях, те не се водят изоставени, а настанени за отглеждане.

Държавата плаща още 750 млн. лв. по спрените еврофондове, информира "Капитал Daily"
Спрените европейски плащания по оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие" ще сструват на държавния бюджет още 750 млн. лв. Това обявиха в сряда премиерът Георги Близнашки и финансовият министър Румен Порожанов. Парите трябва да се усвоят до края на годината, а неплащането им ще доведе до много по-големи загуби, обясни Порожанов. От една страна, сумите по изпълняваните европроекти ще се водят неусвоен ресурс и България автоматично ще го загуби в края на годината. От друга страна, проектите ще трябва да се довършат с национално финансиране, а изпълнителите ще имат право на неустойки заради забавяне.
Докато течеше пресконференцията на Близнашки и Порожанов, в Европейската комисия (ЕК) се водеха преговори между експертите от Брюксел, вицепремиера по еврофондовете Илияна Цанова и екоминистъра Светлана Жекова по темата със спрените плащания по програмите "Околна среда" и "Регионално развитие". "Очаквам отговора на ЕК със свито сърце", коментира премиерът Близнашки. Решението на Брюксел дали да размрази плащанията по двете програми обаче едва ли ще дойде преди края на октомври според източници на "Капитал".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краси

    8 0 Отговор
    по добре да изяде некои баркониер ловец.
  • 2 ловец

    6 0 Отговор
    Вие представяте ли си ако вълкът не е куц,че той ще изяде цялото село!Колеги вземете се в ръце,че за свинския лов ще останете без кучета и ще трябва някои от вас да облайват виларите!
  • 3 Робин Худ

    3 1 Отговор
    Какво значи бракониер.Огладнял човекът и си гръмнал нещо.Ще си хапне чисто месо без ваксини и антибиотици,без ддс и без месаря да плаща данък,който отива в джоба на Джордж Сорос.
  • 4 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    АМИ БРАВО НА ВЪЛКА
    НО ДА ПО ДОБРЕ ЛОВЦИ ДА ЯДЕ
  • 5 wulkan

    2 1 Отговор
    Знаех си аз, че тия куци вълци са доста бързи и потайни. И кучетата не ги усещат даже. Да си сменят гончетата и да не пият преди да свърши лова. Може и да си дойдат в ред нещата.
  • 6 WSPA

    1 0 Отговор
    Всички ловци са кръвожадни убийци. Без морал и жалост.
    Какво значи "огладнял човек" ?(с пушки на стойност над 1000лв.)
    Това си е истинско забавление за тях.

  • 7 сък

    0 0 Отговор
    Това ми се струва някаква измислица!
  • 8 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Това е Калин Врачански от Вила Роза. Нали се водеше безследно изчезнал - ей го на !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове