Last news in Fakti

3 Ноември, 2014 07:59 14 914 4

С капани ловят глигани за частни стопанства

  • печата

Преглед на печата

С капани ловят глигани за частни стопанства, тревожи се в. „24 часа“

Бракониерството, което се контролираше от държавата, вече се заменя с “интензивно ловуване” без контрол в заградени площи, твърдят селяни и ловджии от Родопите.

“Обикновения човек ще го глобят сурово, ако убие дивеч, но какво става зад огражденията на частниците, никой нито знае, нито следи”, казват в планината. “Не можем да идем спокойно до нивите си с картофи. Няма как да берем билки и гъби, не ни допускат”, оплакват се хората в доспатското село Касъка.

Армията не иска да плаща ДДС за дарено оръжие, пише в. „Труд“

Ръководството на армията ще предложи на финансовото министерство и правителството да отпадне задължението за внасяне в хазната на ДДС върху дарено оръжие, техника и боеприпаси, научи „Труд".

До края на годината приключва мисията на армията ни в Афганистан и у нас ще се приберат военнослужещите, въоръжението и техниката. Освен бронираните машини, джипове и камиони, които бяха изпратени от страната ни в Кабул и Кандахар, през годините на място приехме като дарение от САЩ и различна по вид техника. у нас се произвеждаше памук върху 1 млн. декара. Сега площите са едва 7000 дка.

 

Ценни книжа спасяват пари на болници в КТБ, разказва в. „Стандарт“

Не всички пари на болници и общини в КТБ ще бъдат загубени, тъй като част от тях са гарантирани с ценни книжа. Това съобщи депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров пред "Дарик". По думите му отпадането на банковата тайна в КТБ не стига. "Който е искал да злоупотреби с кредит, не го е взел на свое име", убеден е Димитров. Според него първо трябва да станат ясни имената на забърканите в казуса, а после да им се търси отговорност. Ако това не се случи, на виновниците ще има хареса и могат да решат да повторят сценария с друга банка.

 

Джебчийки си докарват президентски заплати, прогнозира в. „Монитор“

По една президентска заплата месечно, а понякога и отгоре си докарват опитните джебчийки от град Левски, които ежедневно гастролират в столицата. Всеки ден рано сутрин млади циганки пълнят на гара Левски първите влакове за София. В столицата мургавите се пръсват по улиците и булевардите и само за няколко часа със сръчните си ръце успяват да си докарат годишната заплата на един среден пенсионер. Всъщност ако не бъдат арестувани и не загубят половината си работен ден с белезници в районното управление на МВР, крадлите могат да си тръгнат от столицата и с една президентска или премиерска заплата.

 

Чужденци масово съдят агенцията за бежанците заради мудност, отбелязва в. „Сега“

Бежанци масово съдят ресорната държавна агенция заради мудност и пропуски при процедурата за предоставяне на бежански или хуманитарен статут. Това показа справка на "Сега" в регистъра на Софийския административен съд. Става дума за близо 90 жалби срещу решения на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Въпреки че в голяма част от случаите съдът все още не се е произнесъл, вече има няколко решения, в които магистратите са отсъдили на първа инстанция срещу председателя на агенцията. Нарушението е едно и също във всичките случаи - в агенцията "забравят" да регистрират молбите за статут на нелегалните имигранти. Затова съдът осъжда председателя на агенцията да регистрира чужденците и да им образува дела за даване на бежански или хуманитарен статут.

 

Нов ключов въпрос: откога КТБ е неплатежоспособна, анализира в. „Капитал дейли“

Решението за фалит на Корпоративна търговска банката (КТБ) повдига ключов въпрос – откога е неплатежоспособна. След отнемане на лиценза на банката БНБ трябва да поиска обявяване на несъстоятелност с конкретна дата, от която банката не е можела да се разплаща. Тя е ключова по две причини. Първата е валидността на цесиите с депозити и прихващанията по кредити, които за четири месеца са достигнали 600 млн. лв. Другата са влоговете с преференциални условия, които според някои тълкувания може да се окажат гарантирани, след като квесторите намалиха лихвите по всички депозити на банката. Юридическите мнения по тези казуси обаче не са единни.

 

Служебният кабинет обяви търгове за 5 млн. лева , разкрива в. „Преса“

Министърът на правосъдието Христо Иванов е първенец в класацията. Той се е хвърлил в разработване на автоматизирана информационна система „Бюра Съдимост“ с прогнозна стойност 1 130 000 лв. без ДДС.

Образователното ведомство пък директно ще даде 757 102 лв. за осигуряване на едногодишна връзка на българските училища и научни институти към Паневропейската научноизследователска комуникационна мрежа. Договарянето ще е пряко, само с един кандидат - Dante Ltd. На сайта на фирмата има само шест публикации, които са свързани с България. Земеделското министерство е обявило две поръчки за 1 млн. лв. Едната е за информационна система за агростатистика, а другата за земеделска счетоводна система.

Ековедомството ще повишава качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса срещу 600 000 лв. по ОП „Административен капацитет“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕШ В ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Гео Дундаров с конна полиция спукваше селяните от бой в Еленския Балкан загдето изнасят съчки и клони. Да не говорим ако някой бъде заловен да сече дърво.
    Не си продавайте земята и горите на чужденци, защото не можел бил да натовари земята и да я изнесе чужденеца- да, но може да я загради и да бъхти де кого хване.
  • 3 Калоян

    0 0 Отговор
    Ехх... как ми се иска да дойде бате Бойко и .... дупе да им е яко на теа келеши .... лошото е че е малко незаконно ..... и че се разпискат като прост.т..ки, но се пак че дойде де и тогава.... :-))))))))
  • 4 Фокусника

    0 0 Отговор
    До Калоян: Хич биля, да не идва е най-добре. Повярвай ми.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове