Last news in Fakti

1 Декември, 2014 07:57 2 427 3

Магазини предлагат говежда пържола за 300 лева

  • печата

Преглед на печата

Магазини предлагат говежда пържола за 300 лева, шокира в. „Новинар“

България е страна на големи контрасти – докато някои се чудят как да свържат двата края, други ще замезват с безумно скъпи пържоли през предстоящите празници. Една от големите търговски вериги в столицата предлага специален вид говеждо бонфиле – вагю, внос от Австралия. Цената на мръвката е астрономическа – 258 лв. за килограм. Името вагю всъщност идва от японски и означава „говедо”. Породата е известна повече от 2000 г., като след 1950 г. започва стриктното селектиране за месодобив. Говедата вагю се развъждат в района на град Кобе, както и в оторизирани части на Австралия. Животните са отглеждани под специални методи с предпазване от стрес, за да може да се гарантира крехкостта на месото им. За любителите на по-нестандартното се предлага и крехко крокодилско месо, при това само за „скромните” 120 лв. килото.

Пропастта в доходите ще се задълбочи драстично към 2018 г., алармира в. „Сега“

Пропастта между доходите на българите, работещи в различните райони на страната, ще се задълбочи още по-драстично след 4 години. Разликата в заплатите на служителите с висше образование, които работят в Северна и Югоизточна България, и колегите им от Югозападна и Южна Централна България, ще става все по-голяма. Така висшист в по-бедната част на страната ще получава средно с по 416 лв. по-малко месечно спрямо служител с университетска диплома от Югозападна и Южна Централна България. Заплатите на работниците със средно образование и с диплома за професионален бакалавър ще се различават с над 135 лв. Това показва средносрочната прогноза на социалното министерство за пазара на труда. Единствено при работниците с основно образование няма да има ножица в доходите: разликата ще е нищожна - 2.50 лв. между двете половини на страната.

 

Намериха прасенце в София, не го изядоха, учудва се в. „24 часа“

Собственикът на изгубено прасенце се издирва във фейсбук от събота вечерта. То е от декоративен мини вид, по който преди години бяха луднали холивудски звезди начело с Джордж Клуни. Изчезналото животинче е забелязано от полицаи да се скита без стопанин в кв. “Гоце Делчев” в София. По нагръдника личи, че е домашно гледано. Униформените го завели първо в районното управление, но там нямали ресурсите и условията да се погрижат за него. Затова го водят в централната ветеринарна клиника. Там го приема д-р Ранко Георгиев. “Предполагаме, че е избягало. В България няма официални развъдници за подобни животни, така че вероятно то е минало граница, за да влезе в страната”, обясняват от клиниката. Това значи, че то има документи и е маркирано, което прави намирането на стопаните му по-лесно. Въпреки това до този момент никой не го е потърсил.

Фуражката не знае какво става под нея, коментира в. „Труд“

Министерството на отбраната направи шокиращо признание - не знае подробности относно въоръжението и боеприпасите, които се продават от собственото му дружество „Снабдяване и търговия МО“ ЕООД. Дружеството „Снабдяване и търговия“ генерира печалби, но не за военното ведомство, а за малка група оръжейни търговци. Затова и администрацията на МО предпочита да се изложи с обяснението, че не е наясно с продажбата на танковете, самолетите и гаубиците, иначе ще трябва да се черви и да обяснява как така един танк е продаден за 10 000 лева, а след месец същата машина ще замине за Северна Африка за 200 000 долара. И децата знаят, че оръжейният бизнес е най-доходоносният в света. Военното министерство от години не бърза да се разделя с хиляди единици ненужна техника и боеприпаси по две причини...

Без пазене на място в яслите, предупреждава в. „Монитор“

Родителите вече няма да имат право да пазят място на хлапетата си в столичните ясли или градини. Това е едно от предложенията за промени в правилата за прием в детските заведения. Те ще имат срок, в който трябва да изпратят детето на ясла или градина, след като са приети. Хлапетата, които са приети през септември, трябва да тръгнат на занимания не по-късно от 90 дни. За новоприетите в детската градина този срок да е 60 дни. Ако родителите не спазят срока и не представят документ, с който да удостоверят, че детето им не може да посещава детското заведение, при следващото класиране мястото му ще се обявява за свободно. Освен това малчуганът автоматично ще губи правото на кандидатстване в същото заведение до началото на следващата кампания. Целта на новите мерки е да не се заемат места от родители, които реално нямат необходимост.

Чужденци инвестират милион за гражданство, разяснява в. „Стандарт“

Чужденци се интересуват от покупката на скъпи имоти у нас, за да получат право на постоянно пребиваване в страната. "Сериозен интерес за подобни сделки има от Близкия изток, Русия, Украйна, Казахстан и някои азиатски държави", разказа Мартин Янев, който е съдружник в компания за недвижими имоти. "Ние предлагаме услуга консултиране на клиенти от гледна точка на получаване на постоянно местожителство в България", допълни той. По закон, за да получат постоянно местожителство, чужденците трябва да направят инвестиция от 1 млн. лв. на договорно управление в банка за срок от 5 години. "Съвместно с някои банки разработихме продукт за управление на тези фондове с цел влагане на тези средства в имоти и генериране на доход от инвестицията, по-добра от банков депозит", казва Янев.

Творци на протест срещу Слави Бинев, съобщава в. „Дума“

Категорично против избирането на депутата от ПФ Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия за култура и медии се обявиха в декларации видни български актьори, интелектуалци, както и служителите на БНТ и БНР. Те са възмутени, че човек, свързван с пошлата страна на българския културен живот, се занимава с подобен ресор. От БНТ припомнят, че през 2012 г. Слави Бинев и негови привърженици се опитаха да щурмуват сградата на БНТ, за което тя сезира Европарламента, Европейския съюз за радио и телевизия и СЕМ. Причина за нападките бе, че събитие на неговата политическа формация е било отразено само по един от каналите на БНТ. Бинев да си събира нещата, заяви вчера председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Според него емблема на бъдещия шеф на културната комисия е заведението със съмнителна репутация БИАД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Отивам да тегля кредит ме нещо ми си прияде крокодилско....
  • 2 Сульо

    0 0 Отговор
    За тази работа има и прокуратура!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Пульо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сульо":

    Бе я се стегнете, прокаратура имало не знам си кво.... В Германия има и месо от въпросното австралийско на около 300 ЕВРО на килограм, така че не се шашкайте. Това, че в БГ 98% от населението (за съжаление) не могат да си го позволят, не означава, че въпреки това не би трябвало да се предлага? Все пак не сме страна от третия свят (въпреки изключително ниския си стандарт) и е нормално да се предлага на пазара пълно разообразие на продукти, независимо кой може да си ги позволи и кой не, това че толкова се шокирате само показва колко сте ограниени и че нямате никаква обща култура, както и завистта ви, че някои все оак може да си го позволи. Зависта поне я оправдавам, щото хората, които ще си го купят, не го заслужават... Но "шокираните" журналисти вместо да създават сензации, да вземат да си обогатят малко общата култура, очаква се, че би трябвало да им е висока.... :/
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове