Last news in Fakti

14 Март, 2015 13:37 1 183 1

Бареков: БДЦ се управлява от два центъра - ГЕРБ и ДПС

  • бареков-
  • мария календерска-
  • ббц-
  • бдц
Бареков: БДЦ се управлява от два центъра - ГЕРБ и ДПС - 1
Снимка: БТА

„Отцепниците от „България без цензура" са се събрали и ще си правят тяхна партия, която аз предложих да кръстят „Предник" или „Задник", понеже центърът вече е зает от господин Ковачки, а таза партия, която те ще правят, изцяло ще обслужва ДПС", това заяви в „Седмицата" на Дарик ,радио евродепутатът Николай Бареков.

По повод отцепниците от партията и нереализираните цели той сподели, че е допуснал една фундаментална грешка и призна, че вината за случващото се е негова, тъй като е бил неопитен.

„Обяснението е просто - крайна политическа неопитност. Аз бях опитен политически журналист, но не бях влизал в политиката отвътре. Никога не трябва да се доверяваш на хората. ББЦ беше създадено 2013 г., когато започнаха февруарските протести, тогава много хора дойдоха и се записаха в това гражданско движение, което направихме, а след това прерасна и в партия. В един момент, когато бяхме на върха, имаше стълпотворение от желаещи да се запишат в нашата партия и ние приехме три вълни от хора, което се оказа фатално за нас - от ГЕРБ, начело с Танчев, от НДСВ и от Движение „България на гражданите". На практика половината партия на Меглена Кунева се вля в нас. Сега точно тези представители са най-големите врагове и най-сериозните отцеубийци на ББЦ с дейността си в българския парламент", разказа Бареков.

„В момента, в който те влязоха в парламента, те си свалиха гащите и се продадоха и бяха готови да бъдат купени, но нямаше оферта от колегите от ГЕРБ", допълни той за своите бивши колеги.

Напусналите „България без цензура“ депутати предадоха избирателите си. „България без цензура“ не се предава, не се продава и продължава. Това обяви  пък в предаването „На светло“ по Нова телевизия жената до Бареков - Мария Календерска - председател на Контролния съвет на партията.

"Каузата ББЦ ще е жива, докато има хора, които я помнят. Докато ние обикаляхме страната, събирахме идеите и пишехме нашата платформа, Светлин Танчев беше още депутат от ГЕРБ. Идеите на партията и Николай бяха предадени от безименни хора, хората, които дойдоха от ГЕРБ, ДБГ, НДСВ и потърсиха своя втори шанс за реализация. Бареков им го даде, покани ги наготово, на една готова идеология, на една готова идея, на една огромна вълна – своята вълна. Но те, когато влязоха в парламента и трябваше да отстояват това, за което ги бяха избрали, нашите избиратели, решиха, че е по-удобно да помогнат на ГЕРБ", обясни Календерска.

Всеки е длъжен да носи кръста си, коментира тя действията на депутатите на партията, които предадоха принципите й. Тези депутати трябва да разберат, че не са влезли като независими. Няма такова нещо като Български демократичен център, както бе кръстена парламентарната група. Такова нещо не съществува. Те влязоха с гласовете на 500 000 българи, които само за една година харесаха идеите на коалиция „България без цензура“ и гласуваха за нея, посочи Календерска.

Предизвикана от водещата Люба Кулезич да коментира персонално Росен Петров, председателката на Контролния съвет на ББЦ припомни, че той е бил представен в един сутрешен блок като човекът, който успял да разсмее Борисов. "Ако с това Росен Петров иска да остане в историята и с това да бъде представян – нека да е жив и здрав", отсече тя.

БДЦ сега

Той разясни какво представлява в момента БДЦ, което е бившето ББЦ, а следващата седмица ще има и трето име:

„БДЦ се управлява от два центъра - единият се нарича ГЕРБ, а другият - ДПС. През цялото време до момента и от началото на този парламент всички ключови решения бяха взети с гласовете на три константни партии - ГЕРБ, ДПС и групата на БДЦ. Това е Законът за национализирането на пенсионните фондове от НОИ, това са 16 млрд. дълг, които натрупа това правителство или се кани да натрупа с решение на парламента и редица други проблемни гласувания, като последното за Румяна Бъчварова, с което Росен Петров стана известен вече като човекът, разсмял премиера Борисов. Потресен съм от начина, по който бившите ми колеги представиха един политик от опозицията", коментира той.

"Това БДЦ се командва по следния начин - колегите от ГЕРБ командват земеделците и няколко отделни депутата, сред които Росен Петров. ДПС влияе върху решенията на отцепниците от ББЦ и по средата е господин Ковачки, който си има неговите олигархични интереси", каза още Бареков.

Какво се случва с „България без цензура" от тук нататък

Според Николай Бареков, преди да се премине към решение, те трябва да се съобразят с конюнктурата в страната, защото по думите му тя е много тежка.

„В момента изглежда има една измамна стабилност около това, че ще се харчат едни луди пари от управлението на ГЕРБ. РБ преяде с власт - това е по дефолт, обществото вижда какви безумни назначения се правят, цели ръководства бяха прехвърлени в бордове на фирми, безумна история. На фона на това назначението на Йордан Бакалов за шеф на „Военна информация" е нещо, което е бялата лястовица на цялата кадрова политика на Реформаторите. Тактиката на Борисов е тези хора да преядат и да се задавят с власт. Стабилността е измамна, защото това управление съдържа в себе си взаимно изключващи се субекти - Реформатори, които не правят реформи, там е ГЕРБ, който се води десен, там е Първанов, там са крайни националисти и т.н.", обясни Бареков.

Затова по думите му в тази ситуация те трябва да изчистят редиците. На 22 март се свиква разширено заседание на партията.

Бареков: Английският ми е по-добър от този на Борисов

Наскоро евродепутатът Николай Бареков участва в конференция на тема „Ролята на култовете в засилване на тероризма в Близкия Изток". В тази връзка той даде интервю на английски език. То обаче стана хит в мрежата и мнозина го сравниха с небезизвестното интервю на Христо Стоичков на английски преди години. Бареков говори за Иран, но заради не до там добрите му познания по английски, не стана ясно за какво точно става дума. В „Седмицата" на Дарик Бареков обясни за случая:

„Искам да кажа, че моят английски е доста по-добър от този на премиера Борисов и доста по-добър от руския на Първанов", каза шеговито той.

„Положението в Иран е сериозно и това, което ние направихме в европарламента, беше един различен поглед върху ситуацията от Близкия Изток. Има едно говорене по темата Иран, което е пълно с неразбиране. Иран в момента е един от нашите партньори на Европа и Америка на борбата с Ислямска държава. Самата опозиция в Иран е разделена - едните искат радикални действия, а другите - разговори", допълни още по темата той.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината боли

    0 0 Отговор
    Така ще е докато не се забрани "Партийната проституция"!

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове