16 Март, 2015 16:41 968 0

Ананиев: Сърница донесе над 18 % тежест на РБ в Общинския съвет

  • ананиев-
  • сърница-
  • рб-
  • общинския съвет

ДПС загубиха един от бастионите си. РБ ще издигне самостоятелен кандидат за кмет на Добрич, както в другите областни градове

Реформаторският блок получи над 18 % тежест, има двама съветници в Общинския съвет на Сърница и така осигури контрол на управляващата коалиция в общината. Три-четири пъти се увеличава подкрепата за РБ в Сърница в сравнение с последните избори, което е знак за подкрепа на реформите и е резултат на наложената от нас стабилност. Това каза заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ и член от Реформаторския блок на външната и транспортната комисии в парламента Настимир Ананиев по повод резултатите от изборите в Сърница, които донесоха и първия общински съветник на ДБГ.

ДПС вече не са това, което бяха. Те загубиха един от своите бастиони, загубиха контрола в Общинския съвет  в Сърница и на втори тур техният кандидат също няма да успее, прогнозира Ананиев. В бастионите на БСП и ДПС РБ има потенциал и го разгръща, добави той като подчерта, че днешните резултати разбиват мита, че РБ е „на жълтите павета“ и доказва, че се работи резултатно и в по-малките градове и общини.

От Реформаторския блок ще издигнем кандидат за кмет на Добрич, не е спрягано име, но във всички областни градове ще го направим. Това се потвърди и на срещата с областните структури на РБ и ДБГ в Добрич, каза още Ананиев. Той съобщи, че областният управител е поискал от него съдействие за пътя Варна – Добрич - Кардам, който е в лошо състояние и трябва да се ремонтира и да стане трилентов, като подчерта, че са водени разговори и за облекчаване на визовия режим за Украйна, Беларус и Русия във връзка с очаквания тежък туристически сезон. Сложната геополитическа обстановка ще повлияе на сезонната заетост, работните места, туристическия сезон и доходите в района, подчерта още Ананиев и каза, че РБ и комисията в парламента вече са водили разговори за мерки в тази насока.

Попитан за внесените изменения в Закона за банковата несъстоятелност, Ананиев обясни, че обединението на 7 партии е добър знак за политическа воля. По думите му чрез временния синдик ще спре стопяването на активите, международна фирма за финансово разследване ще може да тръгне по следите на парите и накрая ще се посочи кой носи отговорност. Няколко пъти РБ иска оставката на Иван Искров, отговори той на въпрос и напомни, че мандатът на шефа на БНБ изтича през есента. Не може да си позволяваме втори случай като КТБ, каза още Ананиев и напомни, че Радан Кънев и Димитър Танев са представителите на РБ в комисията. Те са гаранти за прозрачност на проверките, а „Движение България на гражданите“ беше инициаторът на създаването на тази комисия, напомни Ананиев.

Той допълни, че до две седмици ще се внесе стратегията за борба с корупцията, което е заслуга на вицепремиера Кунева и правосъдния министър. Искаме да се увеличи и скоростта на съдебната реформа, както го очаква обществото, подчерта Ананиев. Той бе категоричен, че страната изпълнява изискваният на Шенген  и не трябва членството да се обвързва с докладите по правосъдието. По думите му до мисията на ЕК през май България цели да даде категоричен позитивен сигнал за реформи в борбата с корупцията, съдебната система и вътрешния ред.

Настимир Ананиев нарече „опорна точка, идваща от ляво“ внушенията за назначения от страна на РБ, като добави, че преяждането с власт в последните 25 години е на ДПС и БСП. Ние правим промени от корена, „разбутваме“ кошера и няма как да няма съпротива. Назначаваме хора, които ще свършат работата, а няма да обслужват икономически кръгове или са креатури на статуквото, каза още Ананиев.
 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове