Last news in Fakti

9 Септември, 2011 20:43 1 692 0

Още двама вън от „Атака”

  • партия "атака"
Още двама вън от „Атака” - 1
Снимка: БГНЕС

Скандал избухна в партия "Атака", след като още двама души се разделиха с нея заради кървавите сблъсъци пред столичната джамия „Баня Башъ”. От партията разпространиха официално съобщение, в което се казва, че Ивайло Минов и Мартин Мартинов са уволнени с решение на партийната централа.

Те от своя страна напускат „Атака”, като сочат Волен Сидеров за подстрекател на напрежението. Ивайло Минов и Мартин Мартинов твърдят пред бТВ, че са напуснали заради неизпълнени към тях финансови ангажименти от страна на Сидеров. Обвиняват го още в двоен стандарт и необяснимо забогатяване.

Ивайло Минов и Мартин Мартинов нямат и трийсет години, но вече са с шест годишен стаж като партийни функционери в "Атака". Ивайло е бил шофьор на Димитър Стоянов, а двамата с Мартин накрая отговаряли за организацията на митингите. Те са и сред основните агитатори за партията в софийска област.

През последните месеци Минов и Мартинов са посочени от Волен Сидеров като евентуални виновници за сблъсъка пред джамията в София. Те обаче прехвърлят топката към лидера, тъй като правили всичко по негово нареждане, допълва още бТВ.

„Беше установено, че на тази дата на митинга на Атака, те са извършили самоволни действия в противоречие на нарежданията на ръководството, с което са допринесли за създаване на провокационна ситуация от недоброжелателни на партия Атака фактори”, се казва в съобщението на пресцентъра на партията.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА