Last news in Fakti

6 Юли, 2015 12:09 971 1

Кюстендил подкрепи Паунов на референдума

  • петър паунов-
  • кюстендил-
  • референдум

4952 души са подкрепили кмета и са гласували той отново да участва на предстоящите местни избори

Общо 5147 души са участвали в референдума, което се състоя вчера в град Кюстендил. Това заяви за Факти.бг настоящият кмет на града Петър Паунов. 4952 души са подкрепили Паунов и са гласували той отново да участва на предстоящите местни избори. "Против" са гласували едва 192-ма, а три са недействителните бюлетини. По думите на Паунов референдума е успешен.

„Успешен е и защото на третият въпрос, който беше отворен, имаме над 1500 писмени предложения от участници в референдума, които варират от ясни икономически решения до индивидуални и инфраструктурни предложения. Всички те са изключително полезни“, заяви Паунов. По думите му е отчетена много сериозна активност особено във време на отпуски и в разгара на черешовата кампания.

„Отзоваха се изключителен брой наши граждани. За нас е много важно, че има солидно гражданско ядро, което е винаги готово да се отзове, да даде предложения и да отстоява позиция. От тази гледна точка, без съмнение референдума е успешен“, каза още той.

По думите му предложенията за подобряването на работата в общината са десетки. „В момента те все още се обработват и обобщават. Свързани са с работните места, подобряването на туризма привличане на инвестиции и т.н. Разбира се има и конкретни предложения за изграждане на детски площадки, канализационни съоръжения, оплаквания от шума на мотори през нощта и т.н.“, каза още той. По думите му дори е имало три случая, в които с кламери към бюлетината са били прикрепени писмени предложения.

„Те много внимателно ще бъдат анализирани. Предложенията са в социалната и културна сфера, работата с хора и т.н. Направени са изключително грамотно, добронамерено и отговорно без спекулации“, обясни Паунов. Той заяви, че отново би се кандидатирал за кмет на Кюстендил:

„В резултат на отговора на първия въпрос евентуалната моя кандидатура вече може да бъде обсъждана ако е единна кандидатура на всички работещи непопулистки партии. Ако кандидатурата ми е обединителна отново бих се кандидатирал за кмет на Кюстендил.“

Факти.бг припомня, че общественото допитване за кандидатурата за пореден мандат на Паунов, беше инициирано от коалиция "Кюстендил" /десни партии/, представлявана от настоящия кмет на общината. Жителите на общината трябваше да отговорят на следните три въпроса: Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори; Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил и какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил.

Секциите в изборния ден бяха 83 на брой, от които 35 в града, а останалите - в селата на общината. Допитването се проведе на територията на цялата общината, без ромския квартал.

Според кюстендилския кмет, провеждането на референдум на национално ниво за мажоритарен вот е нужно без съмнение: „Това е и наше предложение, което датира от години. Както и за мандатност в политиката, което беше и причина да поведем този референдум в Кюстендил. Така че се надявам, че някой ден политическата класа ще намери сили и достойнство да предложи и подобен референдум.“

Според Паунов трябва промяна на първият въпрос, една част от депутатите да бъдат избирани мажоритарно и той трябва да бъде конкретизиран. „Има още много да се работи по тези въпроси и те трябва да бъдат конкретизирани и много прецизни. Надявам се, че това ще стане факт“, заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Локхииид

    0 0 Отговор
    Не се ли налапа този? Аре пенсионирайте го!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове