14 Септември, 2011 17:59 778 0

Задържаха 15 нелегални имигранти, опитали се да влязат в страната

  • софия-
  • имигранти-
  • жп гара кулата

Укрити са били под вагоните на товарни влакове

Днес на жп гара Кулата гранични полицаи извършили проверка на международен товарен влак, който пристигнал от Гърция към 11 часа. Влакът пътувал за Австрия през Сърбия. Композицията се състояла от 18 вагона, натоварени с тръби. При направената проверка на вагоните граничните полицаи намерили скрити под тръбите, на шасито на вагоните 9 чужди граждани, мъже. Осем от тях са с документи за отказано убежище в Гърция, с даден едномесечен  срок да напуснат страната. Един от тях е без документи за самоличност. Установен е контакт с гръцките гранични власти за съвместна работа по случая. Проверка е установила, че нелегалните емигранти първоначално са били задържани за незаконно влизане в Гърция. След приключване на разследването те ще бъдат върнати на гръцките гранични власти.
Това е втори подобен случай за последните два дни. Вчера граничните полицаи от ГПУ-Петрич задържаха още шестима афганистански граждани при опит да влязат нелегално в страната. Те също се укривали под тръби, на шасито на вагони, част от товарна композиция, влизаща на жп гара Кулата от Гърция. Шестимата били без документи, един от тях бил с карта за отказано убежище. Те са задържани в ГПУ – Петрич, уведомена е районната прокуратура.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА