Last news in Fakti

19 Август, 2015 16:33 1 499 5

Лечков премина в отбора на Бареков

  • лечков-
  • отбора-
  • бареков

Той е отново кандидат - кмет за Сливен

„България без цензура“ издигна Йордан Лечков за кмет на Сливен. Държавата има нужда от промяна, от различен модел на управление, Лечков е такъв модел, обясни решението лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той е категоричен, че т. нар. статукво продължава с пълна сила да управлява страната по един и същи сценарий. Трите основни партии само се сменят. Сега Сливен се управлява от БСП, държавата от ГЕРБ и ДПС, но нищо не се е променило. Нужно е ново лице. Трябва да се спре това, което се случва в момента, тези коалиции в София, ГЕРБ и ДПС, които унищожиха партии – реформатори и т.н. и ги превърнаха в парцал, който прикрива срамните истории в държавата. Българският избирател е проумял и ще го покаже на вота наесен, че този стар модел трябва да се разбие и да се заложи на нов модел на управление, посочи Бареков.

Той изтъкна, че както бившият градоначалник на Сливен, така и ББЦ се борят за финансова децентрализация, но старите партии няма да направят тази промяна. Те си имат своите схеми - като спреш да слушкаш като кмет, спираш да получаваш за общината си. От това страдат хората и няма да се промени, докато ГЕРБ, ДПС и БСП управляват, каза лидерът на ББЦ. Той обясни, че самата демокрация с този изборен кодекс и правила опорочават изборите. „Който извади повече пари, той ще управлява. Който има повече кметове, министри и съветници, вечно ще е на власт. Навсякъде ГЕРБ и ДПС играят заедно. В Нова Загора вече са заедно официално за вота, в Сливен по информация на нашата структура, също се готвят заедно да отидат на втори тур“, коментира той.

Бареков обяви защо подкрепя Лечков. „Освен като носител на различния от статуквото модел, той е независим по дух, нужни са такива хора в управлението. Искаме да покажем едно ново лице в българската политика. По време на мандата му, Сливен е от първите общини в страната, които спечелиха и реализираха големи европейски проекти. Следващият кмет настина много построи, но по проекти, които 99% бяха спечелени и започнати от Лечков. Той е човек, живял дълго в чужбина, с европейски маниери. Той има право на втори шанс, всеки в политиката има право на такъв, коментира лидерът на ББЦ като даде за пример Бойко Борисов, който бе изгонен с камъни, но после народът го избра отново заради провала на БСП и ДПС. „Лечков загуби изборите през 2011 г., защото феноменът Костинброд започна тогава. Аз не съм се отказал и никога няма да се откажа от това, което съм правил и казал за Костинбродската афера. Много избори бяха фалшифицирани по места, някъде се възползва ГЕРБ, на други – БСП и ДПС. Например в Пловдив г-н Тотев спечели съвсем изненадващо, а в Сливен – ген. Милев“, допълни той.

„След като съдбата показа на Лечков, че може да е много тежко в политиката, той е станал още по-уравновесен като политик, готов е да търси баланса в общината. Листата му е изключително силна. В нея са действащи съветници, има хора от ГЕРБ, ще има представители и на ББЦ и на други партии. След като човек може да събере такъв букет от експерти за подкрепа, ще бъде добър кмет и ще работи в интерес на всички граждани“, категоричен е Бареков.

Подкрепям Лечков, защото той го може. Той показа, че когато нещо не върви може дори да се наложи да бъде обърнато с главата надолу, за да се оправи. Стиска му да разрита цялото това статукво, показал е, че може да рита на много терени, посочи кандидатът за кмет на София Мария Календерска. Не знам дали Слави Трифонов ще влиза в политиката, но когато Лечков му занесе диск с доказателства за фалшифициране на изборите, водещият не посмя да го пусне. Който е решил да влиза в политиката трябва да знае, че на първо място трябва да ти стиска, обясни Календерска. Както знаят и германците, Лечков умее да играе с глава, допълни Бареков.

Целим се в 15 места в общинския съвет, за победа още на първи тур, коментира кандидатът за нов кметски мандат Йордан Лечков. „Всеки допуска грешки. Бях независим, но дадох си авторитета на една партия, която сега управлява, като очаквах това да се върне като помощ за града. Не се получи, загубих и много в личен план. В обществен план не съм взимал грешни решения. Срещу мен имаше политикономическа атака. В Сливен по време на моето управление работиха само местни фирма. Сега не е така и сливналии не са щастливи от това“, обясни кандидат-кметът.

Георги Балабанов от ББЦ посочи, че рядко е толкова категоричен, но сега вярва в успеха на Лечков. „Най-важното е, че е доказал какво може в годините. Атаките, които се изсипаха върху него бяха страшно силни, но той успя да се изправи. Силата му е в създаване на добри, работещи екипи. Факт е, че общината беше от първите, които защитиха големи проекти. Той винаги говори за екипна работа, това е начинът за постигане на резултати. Смятам, че всички заедно ще работим за Сливен и резултатите скоро ще бъдат наяве. Когато имаш цели и професионализъм, няма начин резултатите да не дойдат“, каза Балабанов, който в момента е политически съветник в групата на ЕКР в Европарламента. Той обяви, че с Бареков ще помагат на Сливен за финансиране по европроекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББЦ

    0 0 Отговор
    Колко смешно. Бареков, жена му и Лечков . Това ли е целия електорат ;)
  • 2 Germany

    0 0 Отговор
    Бедни ми Лечков, до този ли опря?
  • 3 къчо пича

    0 0 Отговор
    Лечков надушва пари като добре обучена хрътка трююфел.
    по-интересното е откъде Бареков намери средства да омая хрътката Лечков? може би от Белград? или Москва ? поресната гавра с българския народ-Бареков има да взима 50лв. от КТБ. данеби да ги е обещал на Лечков ако ги вземе? ХАААА ХААА ХАА егасси т....ка!
  • 4 chopar62

    0 0 Отговор
    Данчооооооооооооооо, мислех те за многоооооооооооо по-умен.
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    Хич не е умен Лечков ,уникално тъп е !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове