Last news in Fakti

19 Септември, 2011 13:15 1 340 0

Бончев: Искам си парите от откупа

  • софия-
  • ангел бончев-
  • камелия бончева-
  • софийски градски съд-
  • откуп
Бончев: Искам си парите от откупа - 1
Ангел и Камелия Бончеви

"Дарих парите по принуда, аз не съм дарител на добра воля". Това заяви бившият президент на ФК "Литекс  по време на днешното съдебно заседание в Софийски градски съд. Съда даде ход на гражданското дело, което бизнесменът и съпругата му Камелия заведоха срещу фондация "Утре за всеки".
Бившият президент на ФК "Литекс" бе отвлечен от бандата "Наглите" през май 2008 г.. При  предаването на откупа бе похитена и жена му Камелия. За да я освободят, похитителите му наредиха да направи дарение на фондацията - 157 000 евро.

Според него парите за откупа са дадени насила и това е отвратително. Бончев подчерта също, че не се интересува от дейността на "Утре за всеки". По думите на съпругата на Бончев-Камелия, която се разболя от рак след отвличането, парите им са били похарчени „таргашески”

В началото на годината разследване на БНТ показа, че председателят на управителния съвет на "Утре за всеки" Нина Хаджийска, заяви, че с парите на Бончеви са открили център за рехабилитация на болни от рак на гърдата жени. Оказа се обаче, че пациентките си плащат за прегледите и процедурите, освен това се предлагат СПА процедури и масажи.

В деня, в който парите били преведени, центърът получил Акт 16.
Той не се е виждал с представители на фондацията, но прочел в сайта й изявление на директорката, която казва, че няма сила на земята, която да я накара да върне тези пари.

"Ако имаше истински действия от страна на полиция и на разследващи органи – не трябваше да се виждаме тука въобще. Смятах, че те ще блокират сумите до изясняване на случая!",  каза Бончев.
Днес бяха разпитани двама свидетели - Красимир Минев и Михаил Мадански. Делото продължава на 7 ноември тази година. Тогава ще бъдат разпитани двама антимафиоти, които са участвали в акцията по предаването на подкупа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА