30 Януари, 2012 13:36 869 1

Отложиха делото на Ангел Бончев

  • ангел бончев-
  • утре за всеки
Отложиха делото на Ангел Бончев - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът даде ход на делото на Ангел Бончев срещу фондация „Утре за всеки“ и след това го отложи за 19 март 2012 г. Заедно с това съдията прие като доказателство писмо от Първа инвестиционна банка с информация кога Бончев е направил банковия превод на 157 000 евро.

Бившият президент на ФК „Литекс“ Ангел Бончев и съпругата му Камелия Бончева заведоха дело срещу фондация „Утре за всеки“ за 157 хиляди евро. Тези пари Бончев дари на фондацията под натиска на групата за отвличания „Наглите“, които отвлякоха първо него, след това съпругата му. 

Спортният шеф бе похитен от Наглите на 21 срещу 22 май 2008 г. пред дома му в София, които поискаха 10 млн. евро за живота му. За да покажат, че не се шегуват, по време на 50-те дни в плен те му отрязаха два пръста. На 10 юли при предаването на 395 000 евро откуп бандитите взеха като заложник Камелия. А Бончев бе пуснат, за да събира още пари. В последвали преговори похитителите му наредили да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за „Утре за всеки”.

„Изпратено ми бе съобщение на мобилния телефон да даря парите на тази болница за борба с рака на гърдата”, пише в исковата си молба до съда Бончев. Той уточнява, че още на следващия ден изпълнил заръката на похитителите и се явил в Би Ти Ви. „Там заявих, че Гриша Ганчев ме е отстранил от целия бизнес и че събраните 157 хиляди евро дарявам на фондацията”, обяснява още Бончев. На следващия ден Камелия бе освободена.

В документа Бончев подчертава: „Бях жертва на отвличане от същата престъпна група и съм запознат със способностите им и проявената голяма жестокост.” Той припомня за отрязаните два пръста на лявата му ръка. Ужасяващата „пратка” бе ултиматум, пратен на Гриша Ганчев и съпругата му Камелия.

Исковата молба срещу фондацията бе подадена още през януари м.г. Това стана веднага след като съдът отхвърли гражданските искове за имуществени вреди на жертвите на Наглите по наказателното дело срещу бандата.

„Човек винаги трябва да си проверява приятелите, колкото и грубо да звучи това. Пълно доверие и сляпо доверие – на никого“, заяви днес, преди да влезе в съдебна зала, Ангел Бончев, цитиран от БГНЕС. „Тези пари не съм ги дарил с добра воля, тези пари са рекет“, категоричен е Бончев. „И за това си ги искам от фондацията“, допълни той. 

Бончев заяви, че имам информация за 2 от служителките на фондация „Утре за всеки“, които  имат участие в други структури и застрахователни дружества.

Искът ми е за 157 000 евро, това е пълната сума, която предадохме с лихвите за периода, уточни той. Травмата едва ли някога ще ми мине, допълни Бончев. При съпругата ми нещата са наред и дай Боже през март да има добри резултати на контролния преглед, заключи той.

От фондацията твърдят, че многократно и безрезултатно са търсили контакт с Бончеви. Парите от дарението са представлявали една трета от необходимите за строителството на сграда за социална рехабилитация и интеграция на жени с рак на гърдата. В момента в центъра се провеждат арт и трудотерапия, както и физически упражнения.

Приели парите, в момент, в който са им били крайно необходими. Въпреки това, не са побързали да ги изхарчат, а са ги сложили на депозит за една година. Преди да ги вложат в строеж на сграда са се консултирали с ДАНС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    are varnete parata be izmamnici.