Last news in Fakti

23 Септември, 2015 08:11 1 567 7

Високата скорост убива

  • скорост-
  • висока-
  • убива-
  • катастрофа

Алекси Стратиев призовава за по-строги санкции за системните нарушители

„Движението с висока скорост лишава шофьора от възможността да реагира адекватно в определена ситуация. Високата скорост убива”. Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на КАТ-Пътна полиция Алекси Стратиев.
 
Според него броят на жертвите и ранените в катастрофи отново започва да се покачва, защото „последните две години бяха загубени по темата за пътната безопасност – като визия, като контрол”.
 
„Най-важно е да се спазват правилата. Те са писани за хората. Важат навсякъде по света. Но у нас те не се зачитат”, коментира още Стратиев.
 
Той призова за въвеждането на по-сериозни санкции, особено за системни нарушители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се узакони

    0 0 Отговор
    Какво ,,епохално" откритие от малкия човек.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Докато не започнат да налагат хиляди левове глоби за системно превишена скорост, неправилно и опасно изпреварване, неправилно и опасно паркиранеи др., няма да се оправи нашия транспорт. Трябва да се уреди и пътната инфраструктура като отбивки, ограничерния, огромните дупки и др.
    Не се ли конфискува МПС, няма смисъл да се пишат глобите. Ако не е негово пак, двете лица да си уредят взаимоотношенията, полицията е длъжна да пази, а това ще стане като спре и премахне МПС-тата от пътя.
    Ако на сульо му вземат БМВ-то, за което той няма пари за гуми, как ще нарушава? Прегледите също са важни, важно е КАТ да може да спира от движение МПС на пътя, не само да пише акт, понеже се движат много неизправни коли, изтъркани гуми, издънени гърнета, изгнили купета и пушещи дизели.

    Коментиран от #3

  • 3 СОМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    "Гост с пагони, чакащ пенсия", проблемът в България е не това, че нямащия пари за зимни гуми си кара колата / тя просто му е необ ходимост,/ а това , че тия , които са му отнели шанса да има пари / за гуми/, карат безнаказано с безумни скорости и са безнаказа ни! Или иначе казано , принципът в България" За кокошка няма прошка, за милиони няма закони," , е в основата на проблемите по пътищата! Но вие по стар полицейско-мутренски навик отново искате да изкарате виновни най-уязвимата част от населението
    това си ви е в кръвчицата! А прахлясалите съвети на Стратиев не дават резултат поне 26 години. Но нев искат да признаят проблема , че касае и тях!
  • 4 Андонов

    0 0 Отговор
    Проблема е в манталитета и културата на българина а не в скоростта ! Когато АЗ карам в ГЕРМАНИЯ с 250 в лява лента НИКОЙ не ми влиза в лентата ! Когато карам в България с 130-140 на магистрала ГАНЮ от дясна лента каращ с 80 ми сече пътя навлизайки в МОЙТА лента желаейки да изпревари камиона пред него БЕЗ ДОРИ ДА ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО СИ ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ ДАЛИ ИДВА КОЛА ОТЛЯВО,КАМО ЛИ ДА ДАДЕ МИГАЧ ЧЕ ПРОМЕНЯ ПОСОКАТА СИ НА ДВИЖЕНИЕ ! ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ?
  • 5 Аз

    0 0 Отговор
    Не високата скорост убива, убива липсата на мисъл при шофиране.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Признавам че не знам в момента кой е шеф на КАТ/явно човека не си пада по интервюта/,но зъ сметка на това пък тая бивша "величина" се скъсва да се изявява като медийна звезда и да призовава за ограничение на скоростта и завишаване на глобите.При това ДРАСТИЧНО И В"ПЪТИ"!А мнението ми е,че НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАЛАГАТ ИЗКУСТВЕНИ И НЕСЪОТВЕТСТВАЩИ НА ЖИВИЯ ЖИВОТ ПРАВИЛА И ДА СЕ ОЧАКВА НЯКОЙ ДА ГИ СПАЗВА!КАКТО И ДА СЕ ПОСТАВЯТ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ.А иначе идиотски примери дал господ:Отбивка от междуградски път към някакво село-60км/ч.Защо ли?Ами защото някой серсем на преклонна възраст или дрогиран тинейджър от селото ще изкочат внезапно без да се оглеждат от тая отбивка и ще стане белята.А това че целогодишно стотици хиляди водачи ще намаляват от 90 на 60км с неминуемото стресово нанатискане на спирачки,последващо ускорение и замърсяване на околната среда и генериране на отрицателна енергия,предполагаща последващо превишаване на скоростта...
  • 7 Страти Алексиев

    0 0 Отговор
    Наркозависимият от снимката, редовно се изявява я по телевизията, я по вестниците. Само дето забравя, че вече доста години нито е шеф-келеш в столичния КАТ, нито участва в Комисията по безопасност на движението по пътищата (съзнателно не изписвам цялата ѝ абревиетура).
    С какво е известно лицето стратиев, освен, че пали цигара след цигара?
    С това, че през 2006 за пръв път получи командировка до Австрия. И, о чудо! Видял, че по това време хората си пускали фаровете денем. Следващата година ги отмениха, понеже нямало смисъл, пък и пречели на водачите (особено да разпознават своевременно несветещи обекти в движението, като деца, пешеходци, велосипедисти и пр.). Но пък лицето му беше неизменно от телевизиите. С напушен поглед обясняваше как ще свали с 15% катастроите и убитите. Същата година узакониха сезонно това небесно прозрение. Резултатите скочиха с 10%. Нищо не последва от това. Хората продължиха да бъдат все така глупави по пътищата, да се избиват и санкциите трябвало да бъдат завишени до небето в пъти, че и повече. Години след това вече имаме целогодишен, при това узаконен дразнител да виждаме и възприемаме пътя. Но отново това лице изплува на първи кадър, отново ръси все същите напушени мантри и все глобите му малки или скоростта висока. За всяко дете над 5 години е ясно, че не хората, а пътищата и по-точно, липсата на такива, е основният проблем. Пример: вчера загина журналист от БГНЕС на път, който пътувам всяка седмица и познавам на ръцете си. И повярвайте ми, проблемът е в пътя. Има само по една лента в посока, ужасен трафик от камиони и коли и само завои. Магистрала там би спасила много повече хора, отколкото пенсионер Стратиев декламира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове