Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 08:19 2 089 19

Пакетът „Горанов” е касапница

  • пакетът-
  • горанов-
  • касапница-
  • полицаи

Полицаите не искат оставки на политици, заяви Галентин Грозев

Пакетът „Горанов” е касапница - 1
Снимки: БТА

„Пакетът „Горанов” е касапница”. Така Галентин Грозев от Синдикален алианс „Сигурност в МВР” коментира по Нова телевизия проектът за реформи в силовото ведомство, които вдигнаха на бунт родната полиция.

„Спонтанните протести бяха заради спонтанната провокация”, категоричен бе Грозев.

Той заяви, че към днешна дата униформените ще настояват не просто за запазване на съществуващите социални придобивки, а и за развитие на системата и заетите в нея.

„Не можеш да имаш уважение и доверие на човек, който изглежда като клошар в собствения си кабинет, с униформа, която в повечето случаи си е купувал сам”, коментира още Грозев.

Според него полицаите не искат и не очакват оставки на властимащи.

„Не е продуктивно да сменяме един политик с друг”, каза синдикалният лидер.

С всички тези дефицити в бюджета, България върви към гръцкия сценарий, но не разполага с памперсите на Еврозоната, заяви бившият ни посланик в Москва Илиян Василев. Според Василев част от политиците се опитват да се възползват от недоволството на униформените, но „това е най-малкото, което трябва да ни учудва в нашата страна”.

„Приемането на промените би било начало на дестабилизация, а България не може да си позволи това”, коментира от своя страна председателят на Института за дясна политика Нено Димов.

Според него властимащите се страхуват да правят истински реформи. 

Социологът Андрей Райчев пък заяви, че всичко, което се случва днес, е за сметка на децата ни и определи това като „истинско безобразие”.

„Властта отстъпи при първия повей на вятъра. Плаши се от народното недоволство”, каза още Райчев.

В първия ден от новата седмица очакваме и първите разговори по новата реформа в МВР. 

В неделя министри, синдикати и депутати от управляващото мнозинство постигнаха съгласие да оттеглят спорните текстове от Закона за бюджета, които вдигнаха полицията на бунт и да опитат, в диалог с профсъюзите, да договорят новите параметри на реформата.

В парламента вече е внесен нов проектозакон за МВР, който по думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова е добра основа за начало да преговорите. 

Военният министър Николай Ненчев също заяви през изминалата седмица, че ще търси диалог с партиите в парламента, за да изяснят как реформите ще засегнат армията.

„Темите и законодателството и изобщо реформите са ясни – по този начин не могат се правят реформи. В България сме свикнали, когато правим нещо непопулярно или нещо, което ощетява хората, да го кръстим реформа и да кажем колко е хубаво. Това, което беше в МВР, не е реформа“, заяви по БНР Юлиан Ангелов – депутат от Патриотичния фронт.

Депутати от ПФ бяха единствените от парламентарно представените партии, извън ГЕРБ, които се отзоваха на призива на синдикатите в МВР и участвах вчера в срещата във вътрешното министерство.

Според Юлиан Ангелов в сектор „Сигурност“ трябва ясно да се разграничи кой какво работи, каква категория да бъде и след колко време да започне промяната.

„За нас е важно да спре източването на системата“, каза още той:

„Източването на системата не може да бъде спряно със закона, може да бъде спряно с ясен контрол от Министерския съвет и ръководството на всяка една институция.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    "Полицаите не искат оставки на политици"??????Де се чуло и видяло по света протестиращи да не искат оставки и промяна на системата????С две думи този дето се бъзика с теб нека си остане на власт ама да си взема това което е мислел да ми отнеме???Е НЕМА такава държава!!!!!!!!!!!!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Системата на привилегии на милиционерите е като "дупката" в енергетиката. Ако не се реши този проблем ще си ходим като държава по подобие на Гърция- затънала в борчове.
    Мисля, че при 10% официална безработица ( 25% реална), за "едни никакви" 1100 лева заплата на месец ще се намерят много кандидати за работа и без останалите привилегии. В системата на МВР трябва да влезе конкуренцията както навсякъде в живота.
  • 3 Шефьор

    0 0 Отговор
    Ей това българския полицай е като черна дупка. Купували си сами униформите? А, пари за дрехи за какво им дават? Бе, тия момчета, що не си погледнат дипломите за средно образование и да разберат защо им е толкова заплата и работят в система "Сигурност".

    Коментиран от #5

  • 4 визия

    0 0 Отговор
    Момчета, много сте далеч от истината - № 2, така и не се научихте да правите разлика между "привилегии" и "компенсации", а № 3 - Вас кой Ви излъга, че полицаите получавали пари за дрехи?! Би било добре, когато изразявате позициите си, да бъдете малко по-подготвени с обективни факти, прочее същото важи и за № 1. Иначе бъдете дръзновени! О, пропуснах да отбележа, че не съм служител на МВР.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шефьор":

    Не знам за тях, но ти май не си си поглеждал дипломата! Винаги ми е било адски тъпо, когато някой неграмотен обвинява другите, че са неуки!
  • 6 dhcp

    0 0 Отговор
    Аз да питам... От кога дипломата от някой ВУЗ е символ за кадърност? Интересно ми е защото познавам доста олигофрени па завършили вишисти, нищо че гащите не могат да си вържат И какво ревете срещу полицаите? Като работата им е толкова хубава и адекватно заплатена, защо не се намърдате в системата? Споменахте дрехите... Знаете ли че се провежда конкурс за това кой ще снабди служителите с облекло. А знаете ли, че доста често печелят съмнителни фирми със съмнително високи оферти, а качеството на облеклото е отвратително? И в крайна сметка какво е виновен служителя, че министерството е изразходило едни 500лв за некачествена униформа, като на свободния пазар за 200лв ще се облечеш по-добре? Не мисля, че проблема е в служещите, а в мафията която ги командва! Министерството нямало приходи... ми защо си махнаха СОТ услугата от която печелеха? За да може да я вземе някое поставено лице и парите да отиват при "бизнесмени" а не в министерството. Тук пак ли са виновни служителите?

    И не, не съм служител на МВР.
  • 7 Не съм МВР служител

    0 0 Отговор
    Не искам да коментирам ОТВОРКОВЦИТЕ от 1,2 и 3 защото не са виновни те. Чули са мама и тате, какво си говорят вечер пред ТВ и са много компетентни, и не само по този въпрос. Явно по-голямата част от народа си живее в заблуждение. Относно дипломите........... не искам да коментирам, то си личи. Като започнат м...стите да ги посещават по-често ще са доволни.
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    този който ми ги защитава, явно не си е намирал домът разбит (от неизвестен извършител).

    Коментиран от #10

  • 9 визия

    0 0 Отговор
    До № 8 - "Гост"-енино, не само домът ми е бил разбиван, вкл. и от неизвестни до момента извършители, но за това вина нямат полицейските служители. Вината е в този с престъпното самосъзнание, но това е въпрос на възпитание и самоконтрол. Не е нужно да третираме полицаите като парцали, с които да забърсваме пороците си. Когато узреем като общество, така че всеки да се съобразява с обществените порядки, както и да приеме, че неговата свобода се простира до там, до където започва свободата на другия, сиреч сам да си поставя ограниченията, тогава няма да имаме нужда от толкова много полиция. Затова, обаче, трябва ограмотяване, което, № 8, горещо Ви препоръчвам. Противното означава оскотяване или най-малко примитивизъм.
  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Полицаите ли са ти разбили дома? Не трябва много акъл, за да разбереш, че съдът има по-голяма вина за ширещата се престъпност. Явно за теб е трудно да мислиш и вместо това се ръководиш единствено от злобата!!!

    Коментиран от #19

  • 11 визия

    0 0 Отговор
    До другия "Гост" под № 10:
    Очевидно и Вашият "акъл" е с дефицити, щом изказването Ви е също пропито от злоба. Подобна линия на противопоставяне и "мерене" на кой е по-, по-, най- няма да доведе до нищо градивно. Не би било зле, човек да има собствено мнение, а не да повтаря чути по медиите фрази от актуални политици, които в действията си основно разчитат на старата римска максима "разделяй и владей".

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "визия":

    Изпадаш в пълна умствена сингулярност. Напълно си загубил представа какво точно искаш да демонстрираш - хем обиждаш, хем си съгласен с мен.
    По-добре би било просто да не беше правил опит да пишеш, защото няма как да не отговоря на елементарните ти опити за диференциация на синапсно-невронно ниво!
    Дерзай и ще те помоля най-учтиво да не се чувстваш длъжен да ми отговаряш!!!

    П.п: Не съм ченге, но имам много ясна представа какво е естеството има на работа, за да уважавам труда им!
  • 13 тапанар

    0 0 Отговор
    добре бе като имат привилегии що дрънчат по улиците
  • 14 кроко

    0 0 Отговор
    Има много по-интелигентен начин да държавата да си спести голям процент от харчовете, дето прави по полицаите - да вземе да ги пресява по признаци като имущество с неясен произход, нерегламентирани доходи, приемане на подкупи, участия в престъпни групи за трряфик на гора и наркотици, покровителстване на наркоразпространители и сутеньори, рекет на дребно дори (доста разпространено е сред софийските пешаци) и т.н.

    Всеки един мързеливец, дето на всичкото отгоре е и престъпник облечен в униформа, трябва освен съдебно преследване и автоматично да му се реже пенсията все едно не е работилникога в МВР и никакви привилегии тем подобни!

    Мнението ми определено няма да се хареса на доста от писачите под мен, ама това е истината - не става въпрос само за мързел, условия на работа, заплати и т.н. - истината е, че много голяма част от вас са ПРЕСТЪПНИЦИ в унифирма! На всякъде, където се извърша някаква престъпна дейснот в големи мащаби има замесени и полицаи.
  • 15 mediator37

    0 0 Отговор
    Ееей, много ченгесарски тролове, много нещо. И то женски повечето. Пишат без правипосни грешки почти.

    Коментиран от #17

  • 16 Бай Курти

    0 0 Отговор
    Много правилно е предложил министър Горанов ,това е не работеща система.Система пълна с корумпирани служители и търтеи.90 процента от тях нямат място в системата.Преди три години подадох информация на един началник на икономическа полиция за пране на един милион ДДС .отговора беше ( ДА ЗНАМ ) и всичко се потули.А въпросният началник стана директор на полицията.И тия имат наглоста да протестират за пари.Ако зависеше от мен бих им дал по 150 лева да си стоят в къщи.
  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    Продължаваш да демонстрираш пълната липса на образованост! Ако си проспал часовете по Български език, то си е твой проблем. Просто се излагаш като си мислиш, че някой ще ти се върже на елементарните опити да се изкарваш жени всеки, който не мисли като теб. В нашия език си има родове, но как да го разбереш като си неук?
    А ние "ченгераските тролове" чакаме с нетърпение да споделиш каква професия имаш и колко "повече" бачкаш от куки, хейтърче папагалско. Или си просто от контингента?
  • 18 визия

    0 0 Отговор
    До № 12
    И аз не разбрах Вие защо изпадате в словоблудство, не съм Ви обиждал, единствено апелирах да прозрете, че и Вашето изказване в пост № 10 е провокирано от злоба и стремеж за противопоставяне. Иначе не сте единственият, който макар да не е полицай, познава в дълбочина полицейската работа, и то в различни аспекти и на различни нива, така че напълно обосновано мога да защитя техния труд и съпътстващите го рискове. Просто не го правя в противовес на друга група лица. Учтивият тон на молбата Ви изисква реверанс от моя страна, но по-важното е, че всеки има право на мнение и не бива то да бъде ограничавано, като ме "съветвате" да не пиша, респективно да Ви отговарям. Бъдете здрав!
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    топката ли прехвърляш ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове