Last news in Fakti

30 Септември, 2011 10:49 1 128 0

Антоний Гълъбов: Случаят в Катуница се използва по циничен начин

  • катуница-
  • гълъбов-
  • социолог
Антоний Гълъбов: Случаят в Катуница се използва по циничен начин - 1
Снимка: БГНЕС

Свикването на Консултативния съвет от президента Георги Първанов е с презумпцията, че случаят в Катуница заплашва държавната сигурност, което е спекулация. Това каза социологът Антоний Гълъбов пред БНР.


По думите му проблемът е съвсем друг - за унижението и бедността на хората, независимо дали са роми или българи. И заедно с това невъзможността им да вярват на държавата да застане срещу хора като Кирил Рашков, убеден е Гълъбов.


Случаят в Катуница беше използван по циничен начин, с дълбоко пренебрегване на истинските проблеми в живота на ромските групи в българското общество, с дълбоко незачитане на чувствата на хората, които наистина страдат от дълбокото разделение в българското общество, подчерта Гълъбов.

Утрешният съвет ще даде възможност още една седмица да се спекулира с чувствата на хората, да се преекспонира случаят в Катуница не в правилната посока, каза още Гълъбов. Той припомни доколко хората смятат, че законът се прилага еднакво за всички - 70% считат, че той не се спазва, че хората не са равни пред него.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА