Last news in Fakti

3 Декември, 2015 05:28 652 0

Събитията които ще следим днес

София
Министър-председателят на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън е на посещение у нас.

Той ще се срещне с президента Росен Плевнелиев ще се срещне на „Дондуков“ 2, както и с министър-председателя Бойко. Двамата премиери ще разговарят в Министерския съвет.По време на срещата се очаква да бъдат обсъдени предложените от Великобритания реформи в Европейския съюз, миграционният натиск и сигурността на външните граници на ЕС, както и теми от двустранен интерес.

Президентът Росен Плевнелиев ще разговаря на „Дондуков“ 2 с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк, който пристига на посещение в България по покана на държавния глава. Президентът и изпълнителният директор на УНИЦЕФ ще обменят мнения по българския опит и ролята на организацията при изпълнението на политиките за децата, включително процеса на деинституционализация на деца и развитието на алтернативни социални услуги.

От 9.30 часа до 17.30 часа в зала 3 на НДК ще се проведе конференция „Измененията на климата – предизвикателства пред българската природа и туризъм“. Конференцията се провежда паралелно на срещата на върха на ООН за климатичните промени в Париж (СОР-21) и е кулминацията на поредица тематични събития за климата през ноември и декември, организирани от Коалиция за климата – България, в която членува и WWF.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие конференцията и ще представи официалната позиция на България за срещата на ООН в Париж. В дискусията ще се включат и н. пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан посланик на Франция в България, Георги Костов – зам.-министър на земеделието и храните, Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма, алпинистът Боян Петров – биолог в Националния природонаучен музей, Георги Стефанов – WWF-България, Координатор политики и климатични промени, Любомир Попйорданов – Председател УС на Българска асоциация по алтернативен туризъм.

От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12,ще се преведе заседание за Избор на административни ръководители на органи на съдебната власт.

От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Столичния общински съвет. СОС ще разгледа доклад за покупка на 20 употребявани трамваи от общинското дружество „Столичен електротранспорт”.

От 11:30 часа в НСА „Васил Левски“ официално ще бъде открит нов футболен стадион с изкуствена трева на територията на НСА "Васил Левски" в Студентски град. На церемонията са поканени да присъстват, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, представители на БФС, както и други официални лица.

Министерство на културата ще удостои Хосе Карерас с почетен знак „Златен век” - звезда с огърлие (осемлъчна посребрена звезда, прикрепена към позлатена розетка) по време на прощалния концерт на великия тенор, който ще се състои на 3 декември в зала 1 на НДК. Най-високото отличие ще бъде връчено по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов.

Благоевград
Извънредният и Пълномощен Посланик на Украйна Микола Балтажи ще посети Благоевград и официално ще се срещне с заместник-областния управител Асим Адемов. След официалната среща е насрочен брифинг за медиите, който ще се проведе в зала 48 на Областна администрация.

Бургас
От 11.00 часа в Заседателната зала на ИАРА, ул.“Княз Александър Батенберг“ № 1 в град Бургас изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев ще дадат пресконференция във връзка със съвместните проверки на двете институции по случай Никулден.

Белград, Сърбия
На 3 и 4 декември ще се проведе 22-ата годишна среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-участнички в ОССЕ 2015 г. За участие в срещата е поканен и българският първи дипломат Даниел Митов. По време на форума се очаква среща на външните министри на Русия и Турция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове