2 Октомври, 2011 15:16 9 008 5

Яне Янев щурмува МВР, гони Цветан Цветанов

  • яне янев-
  • рзс-
  • цветан цветанов
Яне Янев щурмува МВР, гони Цветан Цветанов - 1
БГНЕС

Стотици се събраха пред входа на сградата на МВР със скандирания за незабавна оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Според протестиращите, Цветанов е основният отговорен за случващото се в последните дни след трагедията в Катуница. Те скандираха: "Оставка" и "Цецо, вън". Те носеха плакати, на които бе изписано: "Не ни е страх", "Цецо фитилът запали България", "Свобода или Цецо".

На протеста се развяваха знамена на РЗС. Лидерът на партията Яне Янев, кандидат-президентът Атанас Семов и кандидат-кметът за Русе Емил Василев бяха сред протестиращите. Те донесоха транспарант, на който е изписан примерен вариант за оставката на министъра на вътрешните работи. На него са посочени 7 основни искания на РЗС.

РЗС категорично настоява министър-председателят Бойко Борисов да отстрани от правителството Цветан Цветанов, който е основният виновник за днешната криза и вече представлява пряка заплаха за националната сигурност.

Ако в срок до 10 дни Народното събрание не гласува смяната на Цветанов, РЗС ще организира безсрочен протест до свалянето от власт на цялото правителство.

От сряда, 5 октомври, парламентът да прекрати всякаква дейност до 30 октомври и да проведе само извънредно заседание за приемане на оставката на Цветанов.

Ако полицията посегне на когото и да било от протестиращите български граждани със силов полицейски натиск, РЗС ще търси персонална отговорност от съответните ръководители в МВР, които посягат срещу младостта на България.

РЗС призовавава полицаите, всички служители на МВР и останалите структури за сигурност да не се подчиняват на заповедите на Цветанов.

РЗС подканя редовите полицаи да не се изправят срещу собствените си деца, а масово да излязат в отпуск, да защитят професионалното си достойнство и да се включат в протестите за отстраняването на най-голямото зло в системата на МВР.

От партията призовават ЕП и ОССЕ да изпратят специални наблюдатели, защото „групировката ГЕРБ е в състояние напълно да погази гражданския мир и всички права и свободи на гражданите, за да се задържи на власт”.

Докато протестиращите скандираха, се появи полиция, която започна да избутва протестиращите. Те се хванаха за ръце във верига и отказваха да напуснат. Лидерът на РЗС Яне Янев заяви: "Ние сме с вас момчета, ние сме с полицаите, защото те гладуват".

Полицаите разделиха хората на две групи и ги изтласкаха към две странични пресечки в близост до МВР. Стигна се и до сблъсъци, тъй като хората отказваха да си тръгнат. Когато напрежението се изостри, председателят на РЗС Яне Янев поиска мегафона и призова протестиращите да се разотидат. Няколко минути след това протестът приключи.

Още по темата:

Хиляди протестираха: Няма да забравим и простим!

Издирват внук на Цар Киро, Катуница –отново разбунена


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчезар Ангелов

    22 1 Отговор
    Kой упълмонощи този мишок да говори от името на целия народ?Трактора пак пусна своите лакеи да пърдят и мътят водата.....
  • 2 Лъчезар Ангелов

    1 1 Отговор
    Kой упълмонощи този мишок да говори от името на целия народ?Трактора пак пусна своите лакеи да пърдят и мътят водата.....

    Коментиран от #4

  • 3 Веско Йорданов

    1 11 Отговор
    Това е простотията на Яне Янев.
  • 4 Явор Недялков

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лъчезар Ангелов":

    @2 Аз и ти го упълномощихме, защото си седим вкъщи и пишем глупости. Мястото ни е на улицата, за да ни чуят. Или със слушалките, ако си ченге.
  • 5 Иракли Иракли

    1 7 Отговор
    ЯНЕ,трябва да има граждански мир!Това ти го пише човек участвал
    в инзвънредния конгрес на 11.12.2005 г.гр.София,зала България и
    създадохме РЗС.Ние земеделците,които се отказахме от алчния и
    корумпиран Долнодъбнишки пъпеш В.ВЪРБАНОВ,неподходяща за
    нашата политика МОЗЕР сме с теб и те подкрепяме.Хората не са
    слепи,виждат издънките на тази власт.Като почнем от незаконна
    търговия с цигарките.............та да стнигнем до МЕНДА дето нищо
    незнаела за циганин КИРО от Катуница!!Добре се организира
    това недоволство от НАС на 02.10.2011 г.пред МВР,но добре и
    завърши.