Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 10:00 1 223 0

Няма да има анкетна комисия за Катуница

  • катуница-
  • костов-
  • миков-
  • комисия
Няма да има анкетна комисия за Катуница - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите отхвърлиха проект за решение за създаването на Временна анкетна комисия за проверка на дейността на МВР и правителството по време и след трагедията в с. Катуница с вносители Иван Костов и група народни представители.

При първото гласуване 40 депутати бяха "за", 69 - "против" и - 16 "въздържали се". След първото отхвърляне на решението, за прегласуване призова Михаил Миков от КБ, който уточни, че неговата ПГ поддържа предложението на Иван Костов от СК за създаване на временна комисия.

"Въпросите витаят в публичното пространство и изглежда случаят в Катуница е симулиран по политически причини. Не знам дали той ще влезе за изучаване в Академията на МВР, но ще се наложи да бъде преразгледан в един друг състав на НС", подчерта Миков.

При прегласуването 46 депутати гласуваха "за", 68 - "против" и 12 - "въздържали се", с което отново проектът бе отхвърлен. Председателят на НС Цецка Цачева не даде думата за декларация на ПГ по този повод на Веселин Методиев от СК с аргумента, че такива не се правят по тема от дневния ред на парламента. В тяхна защита, за правото им на позиция, се изказа Георги Божинов от КБ, което предизвика известно оживление сред медиите спрямо тази неочаквана толерантност между десни и леви в НС. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА