Last news in Fakti

5 Януари, 2016 06:30 12 348 9

Духовници и бизнесмени в бъдещата партия на Местан     

  • местан-
  • партия-
  • пеевски

Преглед на печата

Духовници и бизнесмени в бъдещата партия на Местан      - 1

„24 часа”

Женската “А” група за президент се води от Фандъкова

Има само един вариант Бойко Борисов да се кандидатира за президент тази есен - ако реформаторите излязат от управлението.

Това се подразбра от интервюто на министър-председателя пред Би Ти Ви.

Борисов отвори сезона на залаганията за свои и чужди, като на 1 януари пред “Труд” каза, че ГЕРБ има 5 имена за кандидат-президенти, а вчера сутринта те се увеличиха на 10, като включи и тези за вицепрезидент.

„Труд”

Духовници и бизнесмени в бъдещата партия на Местан

Народни представители, духовници, бизнесмени и кметове са в списъка на бъдещите учредители на партията на Лютви Местан, твърди rodopi24.blogspot.bg. Сайтът бе първият, който съобщи за предколедната реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която имаше критики към наследника му. След нея Местан бе свален от лидерския пост и изключен от движението.

 „Сега”

НАП ще отписва служебно всички задължения с изтекла давност

От 2016 г. Националната агенция за приходите (НАП) ще може да отпише служебно всички задължения на граждани и фирми с изтекла абсолютна давност. Това се прави за пръв път, като се очаква сумата да е впечатляваща. НАП засега не е готова да предостави информация за размера на тези задължения. Отписването на изтекли по давност публични дългове досега бе възможно само след изрично заявление.

Това е една от ключовите промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), която влeзе в сила от тази година. ДОПК бе изменен в редица текстове, като голяма част от промените целят да улеснят работата на приходните агенции. Въвеждат се все пак и някои правила за облекчаване на бремето върху данъкоплатците.

„Капитал дейли”

Пеевски декларира собственост в още четири чужди компании

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил по 100% от четири чуждестранни дружества. Това става ясно от подадени от него деклрации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Декларациите бяха качени на интернет страницата на парламента в деня, в който стана ясно, че фирмата на Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева "НСН Инвестмънт" е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че възнамерява да придобие до 50% от веригата "Техномаркет".

На 27 ноември 2015 г. Делян Пеевски е подал декларация, че е собственик на 100% от компаниите Intrust Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd. Неизвестно защо декларацията е качена с повече от месец закъснение.

В първия работен ден на годината Пеевски декларира, че е придобил и 100% от компанията Richi International Ltd.

 „Стандарт”

Борсата падна с 11,7% за година

За цялата 2015 г. основният борсов индекс SOFIX потъна с 11,72%. Спадът щеше да е още по-голям, ако през декември не беше постигнат ръст с 5,82%. Най-ниската си стойност за 2015 г. SOFIX достигна на 10 декември, когато регистрира понижение със 17,13% спрямо края на предходната година. SOFIX изпрати 2014 г. с ръст от 6,22% след впечатляващата 2013 г., когато се увеличи с 42,3%. Индексът завърши 2012 г. с повишение от 7% след понижения от 11% през 2011 г. и 15% през 2010 г. През 2009 г. SOFIX се увеличи с 19% след краха от 80% през кризисната 2008 г.

 „Монитор”

Точат сметките на ревнивци, докато хакват половинката

Сметките на ревнивци, които искат да разбият профилите на половинките си в социалните мрежи и да ги изловят в евентуална изневяра се източват почти ежедневно у нас. За това сигнализираха пред „Монитор“ потърпевши, а за тенденцията потвърдиха и разследващите, които получават множество сигнали от ужилени. Всичко започва с въвеждането на ключовата фраза „Как да хакна профил във фейсбук“ в някоя от популярните интернет търсачки. Всяка заявка в Google например, свързана с хакване на Facebook, изкарва на първа страница редица сайтове – български и английски, които обещават неизбежен пробив в защитата на Facebook.

„Дума”

Само 139 бебета родени за 4 дни

От 1 януари до следобед на 4 януари в страната са родени едва 139 бебета, показва Информационната система за ражданията на сайта на МЗ. За същия период на м.г. регистрираните новородени са 501, за 2014 г. - 657, а за 2013 г. са били 684. За пръв път от 2012 г., когато заработи регистърът, в първите дни на годината не е регистрирано нито едно раждане в 12 области в страната. До 17 ч. вчера това бяха областите Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Силистра, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.

„Новинар”

Във Варна: Селфи с кожух в класната стая и вицове за снегорини

Внезапният студ, който скова Варна, предизвика вълна от лафове за снегорини и селфита с кожух в класните стаи. Лошото време не помрачи настроението на тийнейджърите и те не спираха да качват снимки от класните си стаи, където всички седят на един чин, за да са близо до парното, а с кожух е дори учителката, съобщи petel.bg. С подобни снимки могат да се "похвалят" почти всички училища в морската столица, но най-премръзнали се оказаха в ГПЧЕ "Йоан Екзарх",

Хуманитарната гимназия, Първа езикова гимназия, както и Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. Макар учебните заведения да имали издадена заповед в класните стаи да се включва и печка, ако парното не смогва, положението било мразовито и децата негодували.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    5 0 Отговор
    Духовници - рабирай платени от Турция и Саудитска Арабия ислямисти/
  • 2 USAirforceOne

    6 0 Отговор
    Каква партия бе?!?
    Тоя и мекеретата около него, които се мислят за турски граждани, а живеят тук от 600 години, са за СЪДЕБНО ДЕЛО!! Това са 100% предатели на държавността в България!!!
  • 3 Кольо

    6 0 Отговор
    СЪД! СЪД! СЪД!!!!!!!!!!!!
  • 4 Wise

    5 0 Отговор
    Това е новата политика, вече всеки който веднъж е облажил партийната софра си прави партия , не с идеи и програми за народа, а с идеи и програми за облажване и далаверки, бизнескръговете се построяват предварително и след това само точиш ножа да ти дойде ред да управляваш.
  • 5 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ТУРСКИ ПАРТИИ
    ЕДНА НЕ СТИГА ЛИ ЧЕ И ДВЕ
    ЗАБРАНЕТЕ ГИ
    ОСЪЗНАЙТЕ СЕ
    СТИГА С ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ
    ЗАЩО НАПРИМЕР АРМЕНЦИТЕ
    НИКОГА НЕ СА ПРАВИЛИ ПАРТИИ
    И НЕ СА СЕ ДРАЗНИЛИ С БЪЛГАРИТЕ
    НИКОГА
    ЗА ТОВА И БЪЛГАРИТЕ ГИ ОБИЧАТ
    НО ТУРЦИТЕ АААААААААА
  • 6 123455

    4 0 Отговор
    Затвор за измяна
  • 7 честно

    4 0 Отговор
    В сащ веднага биха били терористи но тука е Ок
  • 8 стократор

    1 0 Отговор
    лютви ела си при нас ти си арнаутин демек шиптър албанец винаги със вас сме живели не търси високата порта а това което ти в сърцето българският народ или алвата софрата и баклавата.
  • 9 999

    2 2 Отговор
    Тоя защо не си прави партия в Турция нали го беше страх да него убият, а да но ама надали. Както казва Б.Б.– Кратунков " Ако беше в затвора сега щеше да е жив".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове