Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 13:45 640 0

ЕК спря наказателна процедура срещу нас

  • eвропейска комисия-
  • парникови газове

Европейската комисия прекрати наказателна процедура за пропуски в докладваната в началото на 2009 г. национална инвентаризация за емисии на парникови газове, съобщават от  МОСВ.

Наказателната процедура започна през май 2009 г. за пропуски и непълноти в докладваните от България данни за емисии на парникови газове. Тогава се оказа се, не е предоставена пълната информация, необходима за докладване от Общността на поетите задължения  по Рамковата конвенция на Обединените нации за изменение на климата /РКОНИК/ и Протокола от Киото. Акредитацията на страната за участие в „гъвкавите” механизми по Протокола от Киото бе отнета след извършена през септември 2009 г. проверка на националната система за инвентаризация на емисиите на парникови газове, инициирана от Секретариата на Протокола от Киото.

След предприетите от екипа на МОСВ коригиращи действия липсващите данни от предходните докладвания и методите за тяхното изчисляване бяха включени в подобрената инвентаризация на емисии на парникови газове за 2008 г., докладвана на Европейската комисия на 13.08.2010 г.  Подобрената инвентаризация на емисии на парникови газове за 2008 г. беше обстойно проверена в рамките на поисканата от България нарочна проверка, проведена от Секретариата на РКОНИК в началото на октомври 2010 г. Напредъкът, постигнат от България, бе оценен от международните експерти и в тази връзка акредитацията на страната ни бе възстановена през февруари 2011 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА