6 Октомври, 2011 15:33 983 0

ЕК спря съдебно дело срещу България

  • брюксел-
  • ек-
  • съдебно дело-
  • боклук

Решението е резултат от добрия напредък по проекта за отпадъците на София

Европейската комисия спря завеждането на съдебно дело по наказателната процедура за неправилно прилагане на европейското законодателство при управлението на отпадъците в София.
Решението на Брюксел е в резултат на постигнатия напредък в подготовката на втория етап на проекта за отпадъците на столицата, както и изпълнението на дейностите, включени в първата фаза. Строителството на депото вече започна, а общината обяви и търга за двете компостиращи инсталации. 
До края на октомври в Брюксел ще бъде изпратено проектното предложение за втория етап от проекта, който включва изграждането на завода за механично-биологично третиране. Според анализа на Европейската инвестиционна банка най-добрият вариант е съоръжението да произвежда RDF гориво и ще струва около 200 млн. лв. 
Общата стойност на проекта на Столичната община е 360 млн. лв., която го прави най-големият проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА