Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 09:19 3 018 17

Строят магистрала "Хемус" със свръхприходите от борбата с контрабандата

  • хемус-
  • магистрала-
  • свръхприходи-
  • контрабанда

Автомагистрала „Хемус” ще бъде изградена, но не с европари, а със средства от държавния бюджет. Те пък влезли в хазната, благодарение на ефективната борба с контрабандата. Това обясни пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя коментира обявеното в понеделник от премиера Бойко Борисов замразяване на проекта.

Според Павлова то се наложило, тъй като ще има промени в процедурата за избиране на изпълнител. Вече одобрените два консорциума са кандидатствали, когато все още е имало възможност „Хемус” да се строи с пари от Брюксел. Сега обаче трябва да се обяви нова обществена поръчка за реализация на проекта със средства от държавния бюджет – около 800 млн. лева.

Процедурата, протекла досега, е напълно законосъобразна”, категорична бе министър Павлова.

В понеделник премиерът обясни, че не иска да остават съмнения за това, че спечелилите поръчката компании са победители, защото зад тях стоят определени политически и бизнес фигури.

Не искаме да остане сянка на съмнение. Правят се опити да ни пришиват към определени кръгове или лица, защото така е удобно. Целта е да се дестабилизира правителството”, коментира регионалният министър.

Новата процедура за избор на изпълнител на АМ „Хемус” ще бъде обявена, веднага след като окончателно приключи настоящата, обясни Павлова. И допълни, че индикативната стойност на проекта е по-ниска от реалната, защото е изчислявана преди да е имало реален, идеен проект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Интересно, защо всички настръхнаха, щом Бойко Борисов каза за спирането на строежа? Нали асфалт не се ядял, къде са сега тези подлизурковци? Защо не изразяват радост? Това е поредната манипулация в БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #3, #13

  • 2 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Най-скъпите магистрали в света!Златни!

    Но щом сме прости, ще ни стрижат!
  • 3 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Защото в тези граници се опитва да оцелява и СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ! И освен разни туристи и търговци, пътуващи до Гърция, е нормално да се развива и някакво препитание под формата на промишленост и в Севера! А иначе - и на най-големите глупаци им е известно, че голямата далавера е в строителство на пътища, т. че това правителство ще отдели и от залъка на пенсионера, ама ще строи, строи, строи... Ако още нещо не ти е ясно - ограмоти се!
  • 4 читател

    1 0 Отговор
    Пак е наляло Лилито, някой да й спомене да не слага блузета с широк гол врат, защото подчертава сланината
  • 5 Динка

    1 0 Отговор
    Крадливи б...ци!
  • 6 кроко

    0 3 Отговор
    Лилито си каза днес защо е спрян конкурса - като един типиген гербераст, който казва едно, а прави друго, си призна че целта не е просто да се изчистят всички съмненения около стойносста на двата лота, а да се оправдае по-високата ценал Според нея прогнозната цена била изчислена на майтап, без точен маршрут на магистралата, без да се сметнат всички надлези, подлези, детелини, тунели и виадукти. Затова предложените цени от изпълнителите били двойни (не даде смислено обяснение обаче защо има и цени, близки до прогнозната) и занчи това били риалните цени и около тях щял да се направи новия конкурс - тоест целта и м е да откраднат повече. Обазагам се, че новия конкус ще приключи с по-високи цени от сегашния!
  • 7 Моли

    0 0 Отговор
    Борисов за парите за Хемус:Тука има-тука нема!Днес нема-утре има!.аси държавата!
  • 8 Генадий

    0 0 Отговор
    Смела постъпка, като се има в предвид, че преуспялото момче е личен фаворит на Путин за обществените поръчки в България.
  • 9 Не е верно

    1 1 Отговор
    Това не е никаква държава - това е цирк!!!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Ако нещо ти е настръхнало си го дръж в гащите !!!! Грам не ми пука кой какво е казал още по-малко Бойко !!!!
  • 12 ссс

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не е верно":

    Aaaa не обиждай цирка! Циркът е нещо хубаво - вид изкуство.
    Виж ако говорим за държава - бардак то на това прилича с всичките му персонажи вътре в него...
    Иначе за парите с които щели да финансират може да се обобщи "от къде дошли, там отишли" хаха
    ...и после минетка 300 лв
  • 13 УУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Спря я защото му е малка комисионната Изглежда е паднал под 17%... Добре че беше този гаф та да разберем че се прави с пари от Бюджета...иначе всичко беше мъгла...Веднъж ни дерат с пари за магистрали...втори път с пари за винетки и за в бъдеще с тол такси,...ТАКА Е ПРИ МУТРЕНСКО БАНДИТСКО УПРАВЛЕНИЕ...
  • 14 mediator37

    0 1 Отговор
    Не знам толкова ли на глупави се правите, да си въобразявате, че някога нещо е построено без кражба и комисионни.
    Забравяте, че имаше правителства, които само крадяха, заменки правеха, реституираха си имоти и нищо не построиха. Кобурга щеше да довършва ТРАКИЯ за 1,4млрд., а Б.Б. я довърши за 120 млн. лева. Гешенка не беше малък.
    Да довършва и ХЕМУС и това е. Поне да знаем, че пътища имаме. Да се налапат, да се наплюскат накрадат и о.ерат, но веднъж завинаги да е свършено нещо докрай.

    Коментиран от #16

  • 15 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ВЧЕРА КАЗА СПИРАМ
    ДНЕСКА КАЗА ПОЧВАМ Е ТОВА Е !
  • 16 УУУУУУ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    Kобурга искаше да сключи договор с португалска фирма за строеж на магистрали,,ПОРТБУЛ" за строеж на магистрали за 4млн. лв. на километър...при реална цена 1,5млн ..а мутрю строи за 10млн. на километър...Прав си че всички крадат ..но тиквата краде на едро..няма насищане...не че и ,,царя' беше стока...и той строеше...Чешмички....
  • 17 неутрален

    1 0 Отговор
    Абе лъжци, не знаете какво говорите и как да лъжете, до обед, след обед друго. Тиквока въобще не спря поръчката, заради това, което казва, а заради това, че не е спечелила пак герберска фирма, така както бяха издокарали една и съща тяхна фирма да прави "цариградско шосе " и пътищата на герберския кмет в Бургас, ама нали са тъпаци тази фирма трябваше по едно и също време да работи на твата фронта и започнаха да закъсняват със сроковете, та колкото и Фандъковица да се опитваше да ги прикрива блесваха отсъствията им и неработеха, блесна и лошото качество и в момента се преправят пътищата в Бургас поради лошо качество. Е, Тикво, Тикво, разсипа държавата, благодарение на твойта алчност, но всеки се задавя от голям хап.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове