28 Февруари, 2016 06:29 9 006 11

Частните бодигардове с униформи

  • печата

Преглед на печата

"Стандарт"
Частните бодигардове с униформи

Бодигардовете ще имат задължителни униформи, съобщава в. "Стандарт". Целта е да се отличават при изпълнение на служебните си задължения. Фирмите за частна охрана трябвало да измислят няколко вида служебни облекла за различните задачи на охранителите си - за официални срещи, спорт, пътувания.
Това са част от мерките, които се очаква да залегнат в новия закон за частната охранителна дейност, уточнява вестникът. Проектът ще се пише от полицаи, прокурори и депутати. В МВР вече била сформирана работна група.
Предвиждат се и текстове, които да въвеждат задължителен електронен регистър за оръжията и автомобилите, които охраняват конкретни лица. В договорите на гардовете ще се запише, че нямат право да изпълняват нареждания, които биха застрашили живота и здравето на случайни лица. Етичен кодекс на частните охранители  пък ще им забранява да се държат арогантно с гражданите.

“24 часа”
Един от мнимите прокурори - със СПИН, друг - зет на известна столична адвокатка

Един от мнимите прокурори, които бяха арестувани в понеделник заради подкуп, е болен от СПИН, научи “24 часа”.
По тази причина Софийският районен съд засекрети мярката за неотклонение на Петър Маринов, Васил Василев и Цветелин Василев, която се разгледа в петък през нощта.
34-годишният Петър Маринов е счетоводител и известен в гей средите на София и Варна. Подсъдим е за финансови престъпления в Софийския градски съд. Той заедно с Васил Василев беше арестуван до “Мол София” в понеделник след сигнал до прокуратурата от сириец с българско гражданство, че го изнудват прокурори. “24 часа” научи още, че Васил Василев е зет на известна столична адвокатка. Брат му Цветелин също е арестуван.

"Монитор"
Бургас обяви война на уличните котки

Популацията на бездомните кучета в Бургас е сведена до възможния минимум, проблем обаче са бездомните котки, чийто брой расте непрекъснато. В целия град се наблюдава масово присъствие на котки.
Ръководството й започва активна работа за намаляване на популацията им. Методите са чрез ловене и кастриране, другият начин е въвеждането в употреба на съдове за отпадъци, до които котки и кучета да нямат достъп. На много места в града вече има такива, които хората отварят с механичен педал, а вече са факт и първите подземни контейнери в Бургас, монтирани на улиците "Сливница" и "Александър Батенберг", заяви кметът Димитър Николов.
Екоспециалисти от общината, обясниха, че контейнерите трябва задължително да се затварят, тъй като размерът на популацията на бездомните животни зависи и от наличната хранителна база.

"Труд"
Банките с 795 млн. лева печалба за първите девет месеца на 2015 г.

За първите девет месеца на 2015 г. банковата система у нас излиза на печалба от 795 млн. лева, което е с 194 млн. лева повече в сравнение със същия период на 2014 г. Това показва отчетът на Българската народна банка (БНБ), публикуван вчера.
Според него активите на банките у нас се увеличават с 1,6 млрд. лева, или с 1,9% през третото тримесечие на годината. Основната причина е нарастването на депозитите, като тези на домакинствата вече заемат малко над 59% от всички спестявания у нас.
За първи път от средата на 2012 г. досега активите на небанковия финансов сектор - пенсионни фондове и застрахователи, намаляват. Понижението е 285 млн. лева за тримесечието, или с почти 1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    2 0 Отговор
    Съгласно ЗЧОД /закона за частна охранителна дейност/ Охранителя по време на работа в поверения му район се ползва с полицейски правомощия.Това означава,че има право да употребява помощни средства при нужда а това са палка и белезници а при определени обекти при нужда и оръжие. Но това е на теория,в реалността нещата изглеждат съвсем различно...

    Коментиран от #8

  • 2 abv

    4 0 Отговор
    Защо след като загине човек някой се сеща да прави законодателни промени.
  • 3 Работодател

    1 2 Отговор
    Никой неможе да ми казва как да си обличам хората
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Как няма да са на печалба банките като след КТБ всички лихви по депозити паднаха от 5% на 0,5%, а лихвите по заеми си останаха на същото ниво. Преди се извиняваха, че трябва да има определен размер на ножицата между тези два показателя, но за разлика от преди, сега лихвите по депозит са ниски, което следва, че лихвите по кретитите трябва да са около 5%, а не над 10%, ипотечните трябва да са под 4%, ако се спазва логиката, която пробутваха преди грабежа на КТБ.
    Това е същото като с бензина, суровината пада, а продукта остава един и същ и просто увеличава многократно печалбата на банките. Щом при горивото има картел, при банките няма ли?
    Просто стойте далеч от тях, дори да ви се иска да си купите нещо, по-добре без него отколкото роби на банката до живот.
  • 5 Чоки

    4 0 Отговор
    Какви охранители са теа - квартални мутричики, някои имат и присъди, тоест единственото което могат да правят е нищо, да седят с ръцете у джобовете и да се правят на бабаити, сега дайте им оръжие и мощни автомобили за да могат да дразнят обикновените хора
  • 6 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    даа тези прословути смотани наши банки с огромни печалби-в германия теглиш сто хиляди лева връщаш по 480 лв на месец за 20 години -тука в нашите банки за същата сума и период връщаш по 1500 лева-обирджии и като имат и 240 гълфона които да ги прикриват и да ги оставят да печелят яко от народа ще е така-ама ние сме си виновни де.....а държава отдавна си нямаме че поне да има нормални условия в банките ,а не да се извиват ръцете на народа,да правят пирамиди и да си ги точат когато искат за да клатят държавата.и докато има банкери с по 19000 месечна заплата така ще е...не ги е срам...
  • 7 99999

    0 0 Отговор
    do komentar 1шофьорът ami da v zakon go pi6e ne6to podobno no ne zabravqi 4e na ob6testveno mqsto koeto ne e 4asten imot ne vaji
  • 8 Румен Янев

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    А " охратителя " според теб може и да е криминално проявен с 15 висящи дела ??? Тук реалността е такава - "охранители" са бивши или настоящи спортисти предимно от провинцията и са влезли в бизнеса с шамари защото друго от тях не става!!!Масово " охранителите " са за затвора защото са деградирали създания перчещи се с власт...предоставена от тъпа мутра!!!!
  • 9 СмрадОтСело

    1 0 Отговор
    Да си охранител значи че си тъп като галош! Мислиш че си много як и непобедим, като се събереш със себеподобни ставаш агресивен и налиташ на бой.. Назобани пръдльовци от село, дошли в София да си играят на мутри.. Ако попаднат на точния човек ще бъдат отстреляни и тримата като диви прасета..
  • 10 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ми то който е прост и не може да прави нищо, става охранител. Стоят, дремят някъде и се правят на биячи...
  • 11 Мутри прости сте

    1 0 Отговор
    Добрата новина е че тъпите мутри не живеят дълго!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове