Last news in Fakti

10 Март, 2016 16:33 2 071 9

Обсъждат се възможности за намаляване на разходи в проектна компания "Южен поток"

  • ек-
  • стартира-
  • наказателна процедура-
  • българия-
  • южен поток

На 03.06.2014 г. Европейската комисия стартира наказателна процедура към България във връзка с проекта „Южен поток”, като основен аргумент е съмнение за нарушение на европейското законодателство. Към момента процедурата не е приключила и като страна-членка на ЕС, България е длъжна да се съобрази с решенията на ЕК. Това съобщиха от Министерство на енергетиката.

По време на дискусиите в рамките на Петнадесета сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество бе дискутиран и статутът на проекта "Южен поток". Двете страни обсъдиха възможността за намаляване на разходите в проектната компания "Южен поток България".

В контекста на реализацията на концепцията за изграждане на газоразпределителен  център „Балкан“ българската страна разглежда руския природен газ като един от потенциалните източници за доставки към хъба.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    В тази компания изтичат милиони за заплати без реално да има върху какво да се работи. Никой не иска да строи това съоръжение, а заплатите на служителите са в хиляди, може и десетки хиляди левове месечно. Как става това? коя фирма няма продукт или цел, а съществува и плаща заплати?
  • 2 JJIvanov Geolog

    0 0 Отговор
    Проекта още с проверява от геолозите ..оглеждат се безопасни много по безвредни и почти безплатни трасета преминаващи през временно потопени под вода зони ..засега спеsтихме десетки билиони живи евра на Русия и Bulgaria

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "JJIvanov Geolog":

    Не искам да ставам заядлив и не го разбирайте като заяждане, но за проект Южен поток, който бе категорично отхвърлен от страната партьор на България, няма как да сте спестили пари. Спестени пари може да има при реализиран проект, дори при потенциален такъв, но за отхвърлен преди около година проект, единствено разходи правите. Искате да купувате от Русия, а тя казва, че няма да продават на България, а вие неуморно работите над идеята, че ще го бъде проекта и това е. Това граничи с шизофренията като твърдение.
    Аз също мога да спестя на страната 1 млрд. лева по програмата за мисия до Луната, вие ще ми плащате ли за тази потенциална идея по 15х.лв на месец за да продължавам да си го работя?
  • 4 Гост

    0 2 Отговор
    Не знам какъв хъб бленуват след като в старната няма да има директно постъпване на руски газ, а ще си плащаме за да ни пусне Турция такъв като на краен потребител, от този проект на стойност 3 млрд. нашата страна щеше да изкарва по 400 млн. на година само от транзит, сега тези приходи са тръгнали към Турция и вместо да направим всичко възможно да използваме моментната ситуация за да опитаме да възобновим проекта и да вкараме тези приходи в България, се оставяме да бъдем въвлечени в разни бюрократични процедури, на карайния потребител Германия му е все едно от къде ще мине газа, но не и на нас защото само след няколко години европарите ще свършат и тогава не знам на какви приходи ще разчита тази държава. Стана доста песимистично, но аз така го виждам
  • 5 Реалист

    2 0 Отговор
    Руско тролче какви 400 млн бълнуваш? Щяхме да станем крепостни на Путлер за следващите поне 50 години. Ама нали на вас путлеристите затова и ви подхвърлят рубли - да пишете лъжи за да зарибявате... НЕ СТЕ БЪЛГАРИ А МАРИОНЕТКИ. Нека направим хъба а можем и за наш газ да го използваме. Чувал ли си че под Добруджа е пълно? А за морските участъци чувал ли си?
  • 6 another brick in the wall

    2 0 Отговор
    В личната ми класация, правителството на Орешарски е най-вредното за единица време. За кратки срокове ни набутаха в лапите на хищната мечка и вместо да извлекат максимални ползи от местоположението на България, те щяха да ни заробят 20 години да сме задължени да купуваме скъпа газ. Ето това е истината в нерафиниран вид. После се чудят защо 2/3 от нацията станаха набързо русофоби. Тия истини не могат да бъдат замитани под килима вече другари и трябва да поемете отговорност за действията си.

    Коментиран от #7

  • 7 Another shit in the hole

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "another brick in the wall":

    Имаш едно руло тоалетна хартия от мене.
  • 8 3126

    0 2 Отговор
    Да и скъпия ток ни заробиха да им купуваме руснаците ... Упс те тия с тока май бяха некви други. И златото изнасят без да плащат нищо на държавата да им са и руснаците ... Ааа те с златото пак ония хубавите
  • 9 ЯАОЯ

    0 0 Отговор
    моля те да напишеш в гугъл JJIvanov Geolog или препоени с наркоспецдобавки или скенери за обемно следене, режещи холограмни стикери и винетки и да разгледаш резултатите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове