Last news in Fakti

10 Март, 2016 14:51 2 458 13

България иска възобновяване преговорите за „Южен поток“

  • южен поток-
  • русия-
  • българия-
  • възобновяване-
  • юрий сентюрин

Това заяви руският зам.-министър на енергетиката

България иска възобновяване преговорите за „Южен поток“ - 1

Българските партньори поставят въпроса за възобновяването преговорите за „Южен поток“.

За това съобщи зам.-министърът на енергетиката на Русия Юрий Сентюрин, цитиран от ТАСС.

„Аз знам, че българските партньори активно поставят въпроса да се възобновят преговорите за „Южен Поток“, заявява Сентюрин.

Такава информация пристига до нас в министерството, сподели още той.

Отговаряйки на въпроса ще премине ли предполагаемия газопровод през българска територия, Сентюрин каза „Аз не знам. Знам, че българските партньори активно поставят въпроса за това да бъдат възобновени преговорите по „Южен поток“.

„В крайна сметка такава информацията в министерството пристига. А как ще бъде на практика ми е сложно да отговоря, тъй като има конкуренция при условията, които предлагат страните. Разбира се, изборът ще бъде в полза на тези, които предлагат по-интересни условия за реализацията на този проект“, каза Сентюрин, цитиран от „Интефакс“.

Факти.бг припомня, че проектът „Южен поток” беше замразен през 2014 година.

„Газпром“ - съвместно с европейски партньори – планираше да изгради газопровода „Южен поток“ с капацитет от 63 милиарда кубически метра. Заради позицията на Европейската комисия, обаче, Русия се отказа проекта и се насочи към „Турски поток“.

Пред журналисти зам.-министърът добави още, че южноевропейските страни се нуждаят от газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    На такова стратегическо място сме ,че можем да си ДОГОВАРЯМЕ И СПИРАМЕ "ЮЖЕН ПАТОК" ВСЕКИ ДЕН!А "Дядо Иван" винаги ще рипа и ще ни става на крака!Що ли?АМИ ЗАЩОТО ОТДАВНА НЕ СМЕ РУСКА ГУБЕРНИЯ,...а Бялата мечка вече не помни откога не е яла:)

    Коментиран от #3

  • 2 Карли

    1 0 Отговор
    "На такова стратегическо място сме ,че можем да си ДОГОВАРЯМЕ И СПИРАМЕ "ЮЖЕН ПАТОК" ВСЕКИ ДЕН!". Да ,ама НЕ казваше един журналист, дори ще ни и ЗАОБИКОЛЯТ- нека се още правим на много отворени като СМОТАНЯКА ПЛЕВНЕЛИЕВ - успешният президент според Цв. Цветанов.. , пък да видим докъде ще стигнем.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русофилията е лечима

    2 0 Отговор
    Всички ежедневно страдаме заради руските лакеи в България. Вместо наистина да изтъргуваме трасето скъпо, те се сложиха на хуйло за без пари да заробят 20 години България със най-скъпия газ. Все някой друг им е виновен на националните предатели, че Русия ни мачка и пие кръвчицата. Добрата новина е, че това е последното поколение руски слагачи и е време студената почва да си ги прибира.

    Коментиран от #5, #13

  • 5 wanted

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофилията е лечима":

    Неее... Не си разбрал! В България, целта е не да се продава скъпо и да се дели между всички, а да се продава евтино общото за да се вземат големи комисионни. Ако може по големи от цената на сделката.
  • 6 909 БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    Айде а дано го построят Южен Поток ! Дай Бог да се построи ! И всички продажни американски мекерета ще умрат !

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ИГРИ
  • 9 Борката от Банкя

    1 2 Отговор
    Преговарящите да си носят вазелин!
  • 10 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    руснаците пак почват с лъжите.първо никой в българия не е предприема нищо конкретно за въстановяване на проекта и второ самите руснаци знаят, че такъв няма да има поне докато путин е на власт,а и при сегашната икономическа ситуация с евтиния газ е пълен абсурд.нека обаче путинофилите поближат с кафевите езици и влажния поглед идеята за ново руско енергиино обвързване ,мечтите са безплатни!
  • 11 Иванов

    0 1 Отговор
    Не са нито руснаци нито Българи..С наша Помощ икономисахме над 100 000 000 000 живи евра на Българо славянските народи като се блокира навреме проекта..както отлично с е видя сега трасето минава през опасни зони..ПОтребление НЕМА засега ..АКо има нужда за месеци ще се прокара трасе през изключително безопасния БЪлгарски залив между Крим и Добруджа//напомня се че Русия временно е дала Добруджа на съседите за ползване
  • 12 JJIvanov

    0 1 Отговор
    при допълнителни проучвания на предварително обявеното трасе се че всички тежко увредени от минали зверски жестоки военни конфликти зони се охраняват особенно стриктно и не са собственост нито на русия нито на турция.

    Ако бяха почнали ненужния газопровод по онова трасе щяха да ги блокират вкл с тежки наказания ..Все пак с е напомня че домашните хора с две ръце са временно отглеждани с лечебна цел..наторяване,обработка на огромни територии тежко увредени от древен особенно жесток конфликт.С тази цел са развъдени и домашни животни и птици предоставяни са им технологии вкл самолети,трактори,електроцентрлаи..
  • 13 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофилията е лечима":

    А благородните американски тецове в Марица ни продават евтино ток - само 2-3 пъти по-скъп от бългаския ТЕЦ! За ЕРП-тата, всички собственост на западните ни приятели, да не говорим пък колко благородни постъпки имат..... А великите западни концесионери и стратегически инвеститори.... м...та си тракат, направо да се чуди човек що е толкова зле положението в държавата.