Last news in Fakti

22 Юни, 2016 12:05 2 056 14

ВМРО: МВР е ням съучастник на всеки ром

  • вмро-
  • мвр-
  • съучастник-
  • ром

Безчинствата на циганите из цялата страна не само не намаляват, но и стават все по-брутални, докато държавата нехае за живота, здравето и имота на обикновения български гражданин, казват от ВМРО

ВМРО: МВР е ням съучастник на всеки ром - 1
Снимка: БТА

„Безчинствата на циганите из цялата страна не само не намаляват, но и стават все по-брутални, докато държавата нехае за живота, здравето и имота на обикновения български гражданин.“ Това се посочва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод нападението над 28-годишния русенец Антон Спасов, който е бил тежко ранен от група роми, заради това, че им е направил забележка да не крадат от градината му.

„Министерство на вътрешните работи се е превърнало в ням съучастник на всеки циганин, престъпващ законите на републиката и по най-силов и вулгарен начин отнемащ достойнството на хора като Антон Спасов от Русе, Борис Спасов от видинското село Черно поле, семейство Стефанови от котелското село Кипилово, Емилия Бузова от Видин и стотици други, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов“, се казва в позицията.

Според ВМРО тези българи са пребити и поругани от цигани, защото държавата няма политическа воля за овладяване на този геноцид.

От партията обвиняват правителството и в частност МВР за престъпното бездействие по отношение на ромската битова престъпност.

„След като народът ти е гласувал доверието си, то ти си длъжен да отстоиш правата му на сигурност и неприкосновеност на личността и собствеността. Отклонението от този ангажимент е гавра с всеки българин, все още останал в родината“, допълва Каракачанов.

Той припомня, че спешното овладяване на битовата престъпност е едно от условията на Патриотичния фронт за подкрепа на правителство.

Някой трябва да поеме отговорност, защото държавността в България е поставена на тежко изпитание. Ако борбата с контрабандата осигурява финансиране на инфраструктурни проекти, то е време да се намерят силите и волята за гарантиране на реда и сигурността в страната – от жълтите павета в столицата до улиците на най-малкото село, смятат от партията.

ВМРО припомня седемте мерки, за прилагането на които настоя Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна в началото на месец май:

1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.

3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.

4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.

5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.

6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав си

    1 1 Отговор
    Прав си, абсолютно си прав Краси! Обаче нали и вие сте нещо като участници във властта, т. че бихте могли по-активно да притеснявате т.нар. министърка на МВР и началника и.
  • 2 Ранко

    1 1 Отговор
    На м...ла само бой,бой,и пак бой. Нищо не ги оправя...
  • 3 бббббб

    1 0 Отговор
    МВР ,Ви е виновно за всичко.Да ви е-а в продажниците.Променете законите така,че да са ефективни и приложими .Под формата на реформи и с помоща на медиите разбихте МВР.Изгонихте опитните служители последните години.Намалихте състава ,няма средства за материали,гориво,автомобили.Без авторитет ,финансиране,техническо и законово обезпечаване от страна на държавата няма да има ред.Зад всяко едно действие на МВР и служителите му ,трябва да има подкрепата на неговото ръководство и политиците.С плюене и селски манталитет няма да стане.Но,когато управниците и депутатите са престъпници и с престъпно мислене е разбираемо сегашното положение.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 патриоти оле

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Напълно си прав, но рибата се вмирисва откъм главата, а най често използвания приом от кадрите на Държавна сигурност,какъвто е и "охранения патриот", е да ГОВОРЯТ по наболели теми, но САМО да ГОВОРЯТ!!!!!!!
    Тъпото е, че хората в началото на прехода се задоволяваха само с говорене, то и сега много хора само, като чуят, че някой критикува и си мислят, че работата е наполовина свършена.
    Така се уталожва напрежението сред масите, те все пак намират съмишленик и си мислят, че той ще работи по въпроса, ама за съжаление Краси си ги приказва тия приказки, откакто се появи на мизансцената.
  • 5 патриоти оле

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Трябва да се започне с РЕФОРМА в МВР, но под реформа Герб разбират само рязане на заплати и привилегии.
  • 6 гражданин

    1 1 Отговор
    Ми то достатъчно много полицаи са пенсионери и същевременно получават заплата и пенсия без да ги освобождават Така че назначаване допълнително пенсионери нищо не щ промени обсановката.Д асе приема ЗИДЗМВР и една чистилка кат в Румъния Г рузия и др.В народното събрание в комисиите с румънски представител ще обсъждат борбата с корупцията и конфликт на интереси.

    Коментиран от #8

  • 7 Бай ви незнам кой

    0 0 Отговор
    Много му се връзвате. Човека просто си прави политика, а вие мислите, че се е загрижил. Сегашната ни "държава" е нужна само на политическата каста за да съществува охолно и в простотия.
  • 8 Сконфуций

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гражданин":

    Пишеш глупости, в МВР няма такава практика-пенсионер и да стои на работа. Това беше за МО.
  • 9 kaput kaputin

    0 0 Отговор
    каракачански нали и ти си в управата бе ..... предателска
  • 10 kaput kaputin

    1 0 Отговор
    Бойко Борисов
    Това заяви премиерът Бойко Борисов, който във вторник бе на обиколка на ремонтирани пътни участъци в Северозападна България
    Където съм минал днес, ето така се събират хора и само викат: “Пари дай, асфалт дай, за църква дай, за стадион дай“."
    БОЙчЕ НЕКОЙ НЕ ИСКА ЛИ ДА МУ ДАДЕш ДУПЕТО....
  • 11 Христо

    0 0 Отговор
    Надявам се някой политик да прочете тези коментари и съвестта му да се обади. Хората в селата наистина имаме спешна нужда от помощ. Не отлагайте повече, моля ви, кражбите и поругаването с хората са ежедневие, направете нещо
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 фъуктуил

    0 0 Отговор
    как ще им каже да не крадът?
    все едно кажи на японеца да не работи
    и ли на руснака да не пие
    и за какво да живеят?
    дано вземат властта някога националисти
  • 14 Гост

    0 0 Отговор
    Една случка ,от преди повече от 10 години ми сподели мой познат.Действието се развива в Турция.Та моя познат беше автобусен шофьор,правещ постоянни курсове Турция и обратно.Та както си пазари нещо ,и в един момент двама цивилни полицаи го арестуват и го карат в полицията.Там го вкарват в един кабинет ,и един полицай започват да го разпитват.В стаята има и трети човек ,вързан за стола с белезници ,вероятно някакъв дребен престъпник и турски гражданин.Както си води разпита турският служител, човека с белезниците им прекъсва разговора и започва да се обяснява нещо на висок тон с него.Комисаря се обръща към българина -Комшу изчакай една секунда.Бърка из под бюрото ,изважда една палка,и с все сила удря вързания за стола турчин през зъбите ,така че тоя пада заедно със стола ,и само му потреперват краката ,и долу на пода става локва кръв и зъби.И се обръща най спокойно към българският шофьор-Та до къде бяхме стигнали ,говори сега спокойно.До като нашият ,загубил от ужас и говор и картина,от преживяното.Сега в България кои има страх и респект от полицията.Там в Турция ги "презъзпитават" с бой, а в България им купуват банички ,да не са гладни престъпниците,щот Хелзинкският комитет и др. ще ги нападнат. Сами можете да направите разликата и кой от двата "метода" работи по добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове