10 Октомври, 2011 15:40 11 951 2

Дъжд и сняг в страната

  • дъжд-
  • сняг-
  • пътна обстановка-
  • пътища-
  • зима
Дъжд и сняг в страната - 1
Първият за тази зима сняг покри полите на Витоша - Снимка: БГНЕС

Във връзка с влошените метеорологични условия Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ призовава водачите на моторни превозни средства да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия,  да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с конкретната обстановка на пътя.

След обяд се очакват валежи в югоизточната половина от страната, над 1500 метра ще вали сняг, се казва в съобщение на АПИ.

Значителни ще бъдат валежите в Южна България.
Ще духа слаб до умерен, а в Източна България и силен вятър от север-североизток.

Максимални температури между 8 и 13 градуса.

През нощта на много места в страната, с изключение на Северозападна България ще продължи да превалява дъжд, в планинските райони с надморска височина около 1200 метра - сняг, съобщават от НИМХ при БАН.

Интензивни и значителни по количество ще бъдат валежите на места в Източна България и Родопите. В източните райони ще продължи да духа умерен до силен северен вятър, който постепенно ще се ориентира от северозапад. Минимални температури между 4° и 9°, в София около 4°.

На 11 октомври над по-голямата част от страната ще има значителна облачност. Преди обяд все още на много места в Източна България ще превалява дъжд. Временно разкъсване и намаление на облачността ще има над Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 12° и 17°, в района на София около 13°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – слабо ще се повиши.

Над планинските масиви в Западна България облачността временно ще се разкъса, докато над масивите в Източна – ще се задържи значителна и на места преди пладне все още ще превалява. Ще духа силен северен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 9°, а на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно и преди обяд на много места все още ще превалява дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максимални температури 12°-14°.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емил гроздев

    1 3 Отговор
    Да се ловят снежинки във въздуха!!!
  • 2 Димитър Йорданов

    1 0 Отговор
    Ако стане толкова студино ,да вдигнат цената на парнота двоино и готова на народа тъп му става гот