12 Октомври, 2011 09:35 1 434 0

Кунева заподозря съглашение Калфин - Плевнелиев

  • кунева-
  • избори 2011
Кунева заподозря съглашение Калфин - Плевнелиев - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент Меглена Кунева заподозря съглашение между опонентите си Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин. „Те са излъчени от партиите, ние сме гражданска двойка. Никой не вярва на скандалите между партиите. Никой не вярва, че те се карат един с друг. Те знаят, че има един шепот, не висок глас, а шепот между тези, които са ги назначили“, заяви Кунева пред бТВ.

„Съглашението“ тя обясни с това, че Калфин и Плевневиев взаимно са се припознали като основни опоненти за изборите.

Отказала съм всякакви колаборации, категорична е бившият еврокомисар и разкри, че в един от тях Бойко Борисов казал, че огромната еврокомисарска заплата трябвало да отиде в ГЕРБ. "Смятам, че е много добре, че не станах комисар на ГЕРБ", допълни тя.

„Направихме кампания без допинг и фалстарт“, заяви Меглена Кунева. Кандидат-президентската двойка залага на срещи с хората, пътувания из страната и разбиране на проблемите на хората, от което изведе аргумента: „имаме какво да кажем, имаме защо да сме в политиката“.

Меглена Кунева отново изрази недоверието си към социологическите проучвания, които й отреждат трето място към момента в предизборната надпревара. Тя изтъкна, че е граждански кандидат за президент, а не партиен, каквито са Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.  „Разликата е ясна - едните са партийните кандидати, удобни един на друг, ние сме от другата страна“, категорична е бившият еврокомисар, определяйки опонентите си като прилични хора.

„Човек не иска да знае как се правят социологически проучвания, салами и закони“, коментира кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов, според когото единствено Меглена Кунева може да стигне до втори тур и да победи. „Не избираме красив кон, а как ще функционира нашата държава. 20 години говорим за фасадна демокрация, но фасадата започна да се разпада“, допълни той.

„На лов не ходя и карти не играя, може би това е лоша стартова позиция, но съм щастлива от това“, заяви Меглена Кунева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА