Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 09:00 1 048 0

Цачева: Искат да сринат имиджа на България

  • сашо диков-
  • взрив-
  • цачева
Цачева: Искат да сринат имиджа на България - 1
Снимка: БГНЕС

Взривът на автомобила на Сашо Диков не е случаен. Това заяви пред бТВ председателят на парламента Цецка Цачева по отношение на взривения снощи автомобил на журналиста Сашо Диков.

Няколко часа след като беше приета резолюцията за Шенген, след като у нас са пристигнали важни европейски политици, дошли с позитивна нагласа, се случи този взрив, посочи Цачева. Според нея хората, които са извършили това, са лица, които искат да сринат имиджа на България и тя да не изглежда добре в Европа. Тя обаче допълни, че това не е нейна работа, както и на парламента.


"Аз не бих се ангажирала с версия за случая. Като председател на парламента е недопустимо да нагнетявам обстановката с коментари", уточни председателят на парламента. Тя призова компетентните органи и МВР да си свършат работата и да разкрият извършителите.


"Аз искам да бъде разкрито това престъпление. За съжаление не Народното събрание в такива ситуации има отношение към такива случаи", посочи Цачева. Тя допълни, че винаги при такъв случай трябва да се запази спокойствие.

Цачева коментира и вчерашното изявление на главния прокурор Борис Велчев, че прокуратурата трудно ще стигне до едрите риби в схемите с купуване на гласове.

Не приемам обвинението на една към друга институция тогава, когато усилията са взаимни, подчерта Цачева. Защо сега го казва прокуратурата, попита тя, като добави, че не приема институцията прокуратура да се намесва толкова късно. Къде им беше инструментариумът досега например, попита риторично шефката на НС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА