Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 22:43 1 057 2

Борисов: Лишенията ни се виждат в Брюксел

  • еп-
  • ек-
  • шенген-
  • енп
Борисов: Лишенията ни се виждат в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС

Забранил съм на Дянков да правим като предишните - във време на криза да залагат бюджети, които знаят, че не могат да изпълнят. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с лидерите на Европейската народна партия.

Борисов изтъкна, че правителството слага проблемите на масата и не обещава неща, които не може да изпълни. Аргументът му е, че ако се харчат повече пари, отколкото приходите позволяват, тогава страната ни ще се нареди до Гърция. Разликата е, че за южните ни съседи има кой да се погрижи.

„Сега имаме редкия шанс да изградим страната, категоричен е министър-председателят. И допълни: „За съжаление, сме загубили много години, много доверие сме загубили като държава тези 20 години. Сега обаче от днешните изказвания има много оптимизъм, каза той за днешната среща на лидерите на Европейската народна партия у нас.

„Ние с нашите кандидати за президент, с нашите кандидати за кметове и това правителство, предлагаме за още две години да ви издадем готови всичките тези инфраструктурни обекти”, заяви Бойко Брисов, допълвайки че е много по-добре да се сторят с магистрали, отколкото да стоим отстрани и да цъкаме с език на френските магистрали, например.

„Ако искате, ако не - това е хубавото на демокрацията, отиваш и даваш на някой друг – примерно Доган – да дойде и да те оправи”, отсече министър-председателят.

„Най-сетне усилията които полага народът, лишенията, почват да бъдат забелязвани и в Брюксел”, заяви той, допълвайки че София ще продължи да работи за евроинтеграцията.

Борисов благодари за подкрепата на ЕК и ЕП за присъединяването ни към Шенген.

„Не сме виновни само за това, че Чърчил, Рузвелт и Сталин са ни сложили от друга страна. Но сме си виновни сами, защото сме били държава, обявила война на целия свят едновременно – и на САЩ, и на Русия. Само Сърбия прави така – ние и сърбите”, коментира Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богомил Гигов

    0 0 Отговор
    има истина в думите на Генерала-много истина!!!
  • 2 ivanov

    0 0 Отговор
    Много е вярно казаното,това са факти,въпреки правописните грешки!!!!