Last news in Fakti

23 Август, 2016 14:31 2 681 3

Развод преди брака между БСП и АБВ

  • развод-
  • бсп-
  • абв

БСП спират преговорите с АБВ за коалиционно сътрудничество на президентските избори

Развод преди брака между БСП и АБВ - 1
Снимка: БСП

Развод преди брака между БСП и АБВ. След заседание на ръководството на левицата, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че спират преговорите с АБВ за коалиционно сътрудничество на президентските избори.

„Решихме да не продължаваме преговорите с АБВ за обща коалиция за президентските избори”, съобщи Нинова.

Тя обясни, че БСП е имала желание да постигне единомислие в името на голямата цел – да освободи хората от управлението на Бойко Борисов и държавата от срама Плевнелиев.

„Приехме всички лъжи и провокации, че ген. Радев не е кандидатура на БСП, че Георги Първанов диктува ситуацията в БСП, че тази коалиция ще прерасне в такава и за парламентарни избори, че ще правим президентска република. Нито едно от тези неща не е вярно”, обясни тя.

Нинова заяви, че след решението на НС на БСП на миналото заседание, което е възложило на ръководството да продължи разговорите с партии, съюзи, неправителствени организации то го е направило.

„Получихме от АБВ проект за коалиционно споразумение. То категорично не отговаря на нашата представа за коалиционна политика и коалиционна култура. Ние не сме равнопоставени партии и нашият кандидат не е равноотдалечен. Той е кандидат на БСП”, заяви председателят на левицата.  

Нинова бе категорична, че БСП няма да позволи, както ГЕРБ позволява на РБ да им извиват ръцете, нито тя самата ще се превръща в Бойко Борисов който търпи всичките им прищявки само и само да е на власт.

Нинова посочи, че през изминалата седмица са били получени предложения от студентски съюзи, патриотични организации, земеделски съюзи, потребителски организации, известни имена в българската наука, култура и спорт, които желаят да бъдат включени в подкрепата на кандидатурата на БСП, ген. Румен Радев.

По думите й в четвъртък ще бъдат свикани за разговор партиите от коалиция БСП, а във вторник следващата седмица и Националния съвет на БСП. „Пред тях ИБ на БСП ще излезе с предложение кандидатурата на ген. Румен Радев да бъде подкрепена от широк инициативен комитет. Ако АБВ желаят да се включат в тази подкрепа, моля да се включат”, каза още тя. Нинова подчерта, че днес ген. Радев се е срещнал с членовете на ИБ и е изявил готовност да се върви в тази посока.  

Корнелия Нинова каза също, че в четвъртък, от 18:30 ч., в читалището в кв. Младост ще се проведе среща на кандидата за президент на левицата ген. Румен Радев, на която той ще представи платформата си, ще проведе разговори с представители на различни организации. Срещата ще бъде с Асоциацията на военните разузнавачи, Асоциацията на разузнавачите от запаса, Движение „Възраждане”, Национален военен университет „Васил Левски”, Национална асоциация „Сигурност”, Национално движение „Русофили”, Национално дружество „Традиция”, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на парашутистите, Съюз на патриотичните сили „Защита” и Фондация „Тангра”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххххххххх

    0 1 Отговор
    По всяка вероятност всички кремълски пипала: Сидеров, Каракачанов, Бареков, Доган ще бъдат активизирани ако стигне до балотаж.

    Коментиран от #2

  • 2 Не знам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ххххххххх":

    кой ще бъде активизиран, обаче Първанката малко се изложи - първо с напъна отново да става президент и второ - много непочтено се опита да яхне БСП и да я използва за собствени цели. Не стига, че той е една от основните причини за настоящите проценти на БСП, ами продължават с Румбата да плетат интриги и простотии...
  • 3 Duk

    0 0 Отговор
    Сънувам ли не знам тези хора на какво разчитат.нямат никаква сериозна подкрепа дори и с АБВ се разкараха,социолозите им го набиват в главите,че нямат шанс още повече ,че Генерала авиатор хората не го познават.само ще изпортят човека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове