Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 08:53 1 291 0

МВР: Старопланинските проходи са затворени

  • проходи-
  • сняг
МВР: Старопланинските проходи са затворени - 1
БГНЕС

 

Всички старопланински проходи са затворени за движение на моторни превозни средства. Няма данни за пострадали хора, съобщиха от МВР.

Всички старопланински проходи са затворени, с изключение на магистрала "Хемус" (Витиня) и Бяла - Несебър (Поморийски проход), работи се по почистването им. 81 населени места в областите Бургас, Варна, В. Търново, Добрич, Кърджали, Ямбол, Пловдив, Ст. Загора и Сливен са останали без електрозахранване. Изключително затруднено е движението на моторни превозни средства в община - Малко Търново.

В планинската част на Пловдивска област пътната обстановка е усложнена, пътищата са заснежени и на усойните места и заледени. Въведени са ограничения за преминаване на МПС през прохода Троян – Кърнаре /Беклемето/, както и на подбалканския път в района на Козница.

Проходът "Шипка" е затворен за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с общо тегло над 10 т. Движение при зимни условия с вериги.

Проходът на републиката е затворен за движение от 20.00 ч. на 17.10.11г. Има сигнали за много паднали камъни и дървета по пътното платно. Снежната покривка там е около 30 – 40 см. Затруднено е почистването поради много закъсали ТИР-ве, които са тръгнали на път с неподходящи гуми. Пътната обстановка в област Сливен е усложнена. Трудно проходими са пътищата: Котел – Омуртаг и Сливен - Стара Река поради снегонавяване.

Пристанище Бургас е затворено. Скоростта на вятъра е около 10-12 м./сек., на пориви достига до 15 м./сек, предаде БГНЕС. Вълнението на морето е около 4-5 бала. Бедстващи населени места има в Област Бургас, Община Руен - с. Руен, с Мрежичко, с. Топчийско, с. Средна Махала, с. Добра Поляна, с. Каменяк, с. Снягово, с. Вресово и с. Просеник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА